• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Οι πρώτοι 5-6
Είναι πιο γρήγοροι από εμάς...
Νέα 04/05/2018 - 22:09

Η Jerez, έλεγε ο Valentino Rossi, θα είναι το βαρόμετρο για τη φετινή πορεία της Yamaha στο Πρωτάθλημα και αυτό που είδε την πρώτη ημέρα ο Ιταλός δεν είναι κάτι που τον αφήνει ικανοποιημένο.

 

Το πρωί το ξεκίνημα ήταν καλό και ο Vale ήταν στην 6η θέση, όμως το απόγευμα φάνηκαν οι αδυναμίες της Μ1. Ο Rossi ελπίζει ότι οι λύσεις θα έρθουν την αυριανή ημέρα.

 

«Ήταν δύσκολη ημέρα», ξεκαθαρίζει. «Το πρωί με τις χαμηλές θερμοκρασίες η μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά δούλεψαν καλύτερα. Το απόγευμα με τη ζέστη ήρθαν τα προβλήματα. Δεν είμαι χαρούμενος με την ισορροπία της μοτοσυκλέτας».

 

Και συνεχίζει λέγοντας: «Οι πρώτοι 5-6 είναι πιο γρήγοροι από εμάς. Η πίστα είναι περιβόητη για το πόσο γλιστράνε τα ελαστικά εδώ. Η νέα άσφαλτος βοήθησε, αλλά όχι αρκετά».

 

«Το πίσω ελαστικό γλιστράει πολύ και μετά από μερικούς μόνο γύρους πρέπει να μειώσουμε το ρυθμό μας».

 

Φαίνεται ότι η απόφαση της Yamaha να μην στείλει τους αναβάτες της για ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

 

«Είναι μειονέκτημα», λέει ο Vale, αλλά «...το γεγονός ότι δεν κάναμε δοκιμές, σημαίνει ότι έχουμε και το μεγαλύτερο περιθώριο βελτίωσης».

 

«Μίλησα με οδηγούς της Moto3 και της Moto2 και είχα μια πρώτη εικόνα για την άσφαλτο. Έκαναν καλή δουλειά αλλά όχι τέλεια μιας και υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην 1 και στην 9».

 

Τι είδε την πρώτη ημέρα από την Μ1 του σε μια πίστα που δυσκολεύτηκε πολύ πέρυσι;

 

«Αυτό που περίμενα: η φετινή Μ1 είναι καλύτερη από την περσινή, αλλά έχουμε πολλή δουλειά στην επιτάχυνση. Η Honda και η Ducati έκαναν τεράστιο βήμα μπροστά».

 

Και πιο πολύ φοβάται την Honda:

 

«Σημείωσαν πρόοδο πέρυσι στα μισά του Πρωταθλήματος και το χειμώνα έκαναν ακόμα ένα βήμα. Πέρυσι έβαζαν μόνο το σκληρό μπροστά ελαστικό, ενώ τώρα είναι γρήγοροι με όλα τα ελαστικά και με όλους τους αναβάτες».


«Αυτό σημαίνει ότι έχουν βρει μια καλή ισορροπία». Είναι αυτό ακριβώς που λείπει από την Yamaha, όπως επισήμανε πιο πάνω ο Rossi.

 

Ο Vale, που είναι ο πολυνίκης στην Jerez με 9 νίκες, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

 

«Τώρα που μετονομάστηκε σε Angel Nieto σου δίνει ακόμα καλύτερη αίσθηση. Για μένα αυτό εδώ είναι το αληθινό Ισπανικό GP, όπως είναι το Mugello για την Ιταλία».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Γρήγορος χωρίς παυσίπονα!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Μου το είπε ο Puig!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα