• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Moto2: Αγώνας
Υπέροχοι και οι 4, φοβερή νίκη για Oliveira!
Νέα 03/06/2018 - 14:51

Τέσσερεις ήταν οι πρωταγωνιστές του σημερινού Αγώνα της Moto2 στο Mugello, αλλά μόνο οι τρεις εξ αυτών βρέθηκαν στο τέλος στο βάθρο.

 

Ο Αγώνας ήταν φοβερός και με έντονο συναγωνισμό και δυνατές προσπεράσεις αλλά και απίστευτες άμυνες από τους οδηγούς.

 

Το πρώτο δράμα ήρθε όταν ο Schrotter, που έφυγε πρώτος στην εκκίνηση, έχασε τον έλεγχο κι έπεσε μόλις στη 2η στροφή της πίστας.

 

Στη συνέχεια ένα γκρουπ εφτά οδηγών σχηματίστηκε, με τελευταίο τον εντυπωσιακό Romano Fenati.

 

Σύντομα όμως ένα μηχανικό πρόβλημα ανάγκασε τον πολύ απογοητευμένο Ιταλό ν’ αποσυρθεί από το GP της πατρίδας του.

 

Μπροστά ο Baldassarri με τον Oliveira έδιναν τρομερές μάχες, ενώ κοντά τους ήταν ο Pecco Bagnaia.

 

Στα τελευταία στάδια του Αγώνα ήταν πολύ δυνατός και ο Joan Mir. Αυτός με τον Bagnaia είχαν τον καλύτερο ρυθμό, την ώρα που ο Marquez δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει.

 

Ο τελευταίος γύρος ήταν συγκλονιστικός. Ο Oliveira κρατούσε τα ηνία, αλλά δεχόταν τρομακτική πίεση από τον Baldassarri.

 

Την ίδια ώρα οι Mir-Bagnaia τους είχαν πλησιάσει επικίνδυνα. Στην 5 ο Balda έσωσε μια πολύ δύσκολη κατάσταση κι έμεινε όρθιος.

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες της πίστας (κοντά στους 48-49 βαθμούς) είχαν καταπονήσει τα ελαστικά και όλοι τους ήταν στο όριο.

 

Ο Oliveira κράτησε τα ηνία στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, υπερασπίστηκε με επικό τρόπο τη θέση του στο τέλος και μάλιστα έκανα και διαφορά από τον Baldassarri.

Έτσι ο τελευταίος δεν κατάφερε να του πάρει το slipstream και να πάρει αυτός τη νίκη, η οποία πήγε στα χέρια του Oliveira.

 

Ήταν η πρώτη του για το ’18 και η πρώτη της ΚΤΜ για φέτος, ενώ έφτασε τις 10 συνολικά στην καριέρα του.

 

Ο Baldassarri μετά την απογοήτευση του Le Mans επέστρεψε στο βάθρο και δείχνει πολύ δυνατός για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο πήρε ο Joan Mir που δικαιολογεί απόλυτα το θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του.

 

Με διαφορά μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο έμεινε πίσω από το νικητή ο Pecco Bagnaia, με τον Marquez αρκετά πιο πίσω στην 5η θέση.

 

Εκπληκτικός ο Brad Binder, από 19ος ανέβηκε στην 6η θέση ενώ αντίστοιχα τρομερός ήταν στην εκκίνηση ο μεγάλος νικητής του Αγώνα, ο Oliveira που από 11ος βρέθηκε στην 5η θέση στην 1η στροφή!

 

Στη δεκάδα ήταν ο Luca Marini που έκανε καλό Αγώνα με δεδομένο το πρόβλημα στον ώμο του, αλλά και οι Locatelli, Vierge και Corsi που έφτασε τα 250 GP.

 

Απογοητευμένος ο Mattia Pasini, ο οποίος ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, ήταν μπροστά και με δυνατό ρυθμό μέχρι 8 γύρους πριν το τέλος.

 

Όμως εκεί ήρθε ένα αβίαστο λάθος για τον Ιταλό στη San Donato (1) που τον οδήγησε στην πτώση και στην εγκατάλειψη για πρώτη φορά φέτος.

Επόμενο άρθρο »

Mugello MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα