• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello MotoGP: Αγώνας
Εμφατική νίκη Lorenzo, 1-2 η Ducati, βάθρο για Rossi!
Νέα 03/06/2018 - 16:32

Μνήμες εποχής Yamaha ξύπνησαν στην περίπτωση του Jorge Lorenzo,ο οποίος έκανε έναν αλάνθαστο Αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Όπως παλιότερα στην Yamaha, ο Ισπανός ήταν μπροστά από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο, για να πάρει μια εμφατική πρώτη νίκη του με την Ducati.

 

Ο Lorenzo, που έχει διαφορετική εργονομία στη μοτοσυκλέτα του και καινούργιο ντεπόζιτο, τερμάτισε 6,3’’ μπροστά από τον Andrea Dovizioso.

 

Ούτε ο ομόσταυλός του, αλλά ούτε και κανείς άλλος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον σταθερότατο στο σημερινό Αγώνα Lorenzo.

 

Όπως ήταν φυσιολογικό το πανηγύρισε δεόντως, ενώ παράλληλα χάρισε το 1-2 στην Ducati που είδε και τους δυο αναβάτες της στο βάθρο των νικητών.

 

Εκεί, μπροστά σε περίπου 100,000 κόσμου, ανέβηκε και ο Valentino Rossi, ο οποίος πιέστηκε από τις Suzuki των Iannone-Rins.

 

Στο τέλος όμως ο Ιταλός είχε το κάτι παραπάνω. Σ’ αυτό βοήθησε η επιλογή του σκληρού ασύμμετρου μπροστινού ελαστικού.

 

Κι ενώ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την Μ1, εν τούτοις τον βοήθησε μιας και οι άλλοι με το πιο μαλακό δυσκολευόντουσαν στις δεξιές στροφές.

 

Το ίδιο ίσχυε και για την περίπτωση του Dovizioso που επίσης έβαλε το σκληρό ασύμμετρο μπροστά, αλλά για τον ίδιο - όπως είπε - ήταν η λάθος επιλογή.

 

Οι περισσότεροι στην εκκίνηση είχαν το μεσαίο μπροστινό και το μαλακό πίσω, επιλογές με τις οποίες ο Rossi ήξερε ότι δεν θα έβγαζε τον Αγώνα.

 

Έτσι πήρε θέση στην pole position με τις πιο σκληρές γόμες από τους περισσότερους αντιπάλους του, έχοντας το σκληρό ασύμμετρο μπροστά και το μεσαίο πίσω.

 

Από την άλλη ο Dovi τον μιμήθηκε στην επιλογή του για το μπροστινό τροχό, αλλά είχε το μαλακό πίσω όπως οι περισσότεροι.

 

Στα λάστιχα - και βασικά στο μπροστινό - ήταν το κλειδί της νίκης του Lorenzo, που με το συνδυασμό μεσαίου-μαλακού απλά δεν είχε αντίπαλο στην πίστα.

 

Να σημειώσουμε ότι με την 3η θέση που πήρε σήμερα, ο Valentino Rossi έγινε και ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του θεσμού που ξεπερνά τους 5,000β στη μεγάλη κατηγορία!

 

Το δίδυμο της Suzuki πήρε τις θέσεις 4 και 5 με τον Iannone να νικά τον Rins για μόλις 22χιλ.

 

Την έκτη θέση πήρε ο Cal Crutchlow, μπροστά από τον Petrucci που έπεσε ο ρυθμός του στο τέλος.

 

Στις υψηλές θερμοκρασίες ασφάλτου (ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς) ο Vinales δεν κατάφερε τελικά να πάρει κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

 

Απειλήθηκε μάλιστα από τον Bautista που τερμάτισε μόλις 94χιλ πίσω του, ενώ ο Johann Zarco επέστρεψε στους βαθμούς αλλά δυσκολεύτηκε και αυτός και ήταν 10ος.

 

Στην 5η στροφή έσβησαν τα όνειρα του Marc Marquez για κάτι καλό στο σημερινό Αγώνα.

 

Ο άσος της Honda ήταν ο μόνος με το σκληρό πίσω ελαστικό (σκληρό έβαλε και μπροστά) με το οποίο ήταν δυνατός και στο ζέσταμα.

 

Ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την πτώση, αν και πραγματικά το προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Σηκώθηκε αμέσως και τερμάτισε τελικά τον Αγώνα στην 16η θέση. Αν και δεν πήρε βαθμούς, παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, 23β μπροστά από τον δεύτερο πλέον Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Νίκη αλλά και «αντίο» από Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα