• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
“Ο Αγώνας” στα Μέγαρα
Ο 4ος του ΠΠΤ2018
Νέα 25/06/2018 - 11:14

Photos: Apex Photography, Γιώργος Νιαουνάκης, Στράτης Βαβούδης, Κάτια Πουπάκη

 

Ο 4ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας του 2018 που έγινε στην πίστα των Μεγάρων έδωσε μεγάλες συγκινήσεις στους θεατές που βρέθηκαν εκεί, αλλά θα είναι και ένα ωραίο θέαμα για τους τηλεθεατές της μετάδοσης που θα προβληθεί τις επόμενες μέρες από τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE TV. Και σίγουρα αρκεί το θέαμα των SBK & SSP για να χαρακτηρίσει φοβερό έναν ολόικληρο Αγώνα, αλλά και η ΟΡΕΝ έδωσε ανάλογο ωραίο θέαμα με έντονο συναγωνισμό. 

H SBK (Superbikes) η κορυφαία κατηγορία των Ελληνικών Αγώνων επιφύλαξε μια συγκλονιστική μάχη μεταξύ δύο Πρωταθλητών, του Σάκη Συνιώρη με την Aprilia RSV4 και του Λευτέρη Πίππου με την Yamaha R1, με πολλαπλές αλληλοπροσπεράσεις και τη μάχη τελικά να κρίνεται στις λεπτομέρειες των προσπερασμάτων των λίγο αργότερων οδηγών. Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο!

SBK
SBK

Ο Συνιώρης στον προτελευταίο γύρο απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα που κράτησε μέχρι το τέλος κερδίζοντας τη νίκη και τους 25 βαθμούς που τον ανέβασαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις 8 βαθμούς πίσω από τον Πίππο. Στην 3η θέση του βάθρου και της βαθμολογίας είναι ο Φώτης Τσαλίκης με την Honda CBR1000RR. Με ίδια μοτοσυκλέτα 4ος τερμάτισε ο Σωτήρης Μπεγνής που αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα, ενώ ο Γιώργος Μαρκεσίνης με την Yamaha R1 περιορίστηκε στην 5η θέση. Στην 6αδα για πρώτη φορά μπήκε ο Κώστας Ζαχαρόπουλος επίσης με R1, που έκανε τον καλύτερο αγώνα της σύντομης καριέρας του, με πολύ καλό χρόνο ταχύτερου γύρου.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Πίππος με 78β., έναντι 70 του Συνιώρη και 67 του Τσαλίκη.

SBK
SBK

 

H κατηγορία SSP (Supersport) είχε ανάλογο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Σταύρος Τριντής με την Honda CBR600RR ακολούθησε αρχικά το ρυθμό του 18χρονου Δημήτρη Καρακώστα και στα μέσα του Αγώνα πέρασε πρώτος για να αντέξει στις αντεπιθέσεις του Καρακώστα στους τελευταίους γύρους και να πάρει την 3η συνεχόμενη νίκη του και να αυξήσει σημαντικά το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα, σε 26 βαθμούς. Τρίτος πίσω τους τερμάτισε ο Δημήτρης Παπαγγέλου με Yamaha R6, που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα του Άλεξ Παπαγεωργίου με τη νέα Yamaha R6. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος με Honda CBR600RR, ενώ την εξάδα έκλεισαν ο Γιώργος Λιούντρης και ο Μάριος Ταγκλής.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Τριντής με 91 βαθμούς, έναντι 65 του Καρακώστα, 56 του Τζωρτζόπουλου, 52 του Παπαγεωργίου.

SBK
SBK

 

Στη διπλή κατηγορία Racing/SSP300 ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου με Honda NSF250R πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά, ακολουθώντας ένα φοβερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Στο 2ο σκαλί του βάθρου της Racing ανέβηκε ο Ανδρέας Παργινός, με τον Γιώργο Κίτσο 3ο. Στη βαθμολογία προηγείται ο Παπανικολάου με 95 βαθμούς, έναντι 62 του Παργινού, 58 του Λεφέβρ και 56 του Κίτσου.

Στην SSP300 ο Θωμάς Σκούρτας με KTM RC390 πήρε την πρώτη του νίκη. Πίσω του ο Νίκος Ελευθεριάδης με Yamaha R3 κέρδισε τη μάχη από τον Γιώργο Μπαξίσογλου με KTM RC390. Στον Αγώνα συμμετείχε ο Βασίλης Κορωνάκης, στα πλαίσια της προπόνησής του για τους αγώνες στο ADAC Junior Cup. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ελευθεριάδης με 90β. έναντι 56 του Κόκκινου, 43 του Χατζηγιακουμίδη και 41 του Μπαξίσογλου.

SSP
SSP

 

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ δόθηκε μια ωραία μάχη με τελικό νικητή τον Κώστα Σταμπέλο με Yamaha R1. Πίσω του τερμάτισε ο Μενέλαος Κοντογιάννης με Honda CBR600RR και 3ος ήταν ο Ανδρέας Παπαντριανταφύλλου με Kawasaki ZX10RR.

 

Στην κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί ο Χρήστος Παπανικολάου πήρε την 4η φετινή του νίκη με την Kawasaki Ninja400. Δύο KTM RC390 τερμάτισαν στις επόμενες θέσεις του βάθρου με τους Θωμά Σκούρτα και Γιώργο Μπαξίσογλου να δίνουν μάχη μέχρι το τέλος. Στη βαθμολογία προηγείται ο Παπανικολάου με 100β. έναντι 71 του Σκούρτα, 65 του Ελευθεριάδη. 

 

Επόμενο ραντεβού των Ελλήνων οδηγών στις Σέρρες στις 1-2 Σεπτεμβρίου.

 

SSP Απονομή
SSP Απονομή
Racing, Παπανικολάου
Racing, Παπανικολάου
RACING
RACING
SSP300
SSP300
SSP
SSP
OPEN
OPEN
OPEN
OPEN
NEOI
NEOI
NEOI
NEOI

Επόμενο άρθρο »

Σε κινούμενη άμμο ο Dovi!

« Προηγούμενο άρθρο

Laverty: Ήρθα για να μείνω!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα