• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το πέρασμα του Dovi;
Δεν ήταν έξυπνη κίνηση...
Νέα 01/07/2018 - 21:33

Σ’ έναν φανταστικό Αγώνα στο Ναό της Ταχύτητας, στο Assen, ο Valentino Rossi ήταν εκεί, στους μπροστά οδηγούς, έτοιμος για μια θέση στο βάθρο.

 

Αυτό όμως του γλίστρησε από τα χέρια πέντε γύρους πριν από το τέλος, όταν στη μάχη του με τον Dovizioso, οι δυο τους άνοιξαν τη γραμμή τους.

 

«Σίγουρα δεν ήταν ένας βαρετός Αγώνας. Το χάρηκα και λυπάμαι μόνο για το ότι δεν πήραμε το βάθρο, αν και είχαμε τη δυνατότητα να το πάρουμε», σχολίασε.

 

Όταν του έκανε την προσπέραση ο Dovi, ήταν και οι δυο τους στο όριο με τα φρένα τους και, δυστυχώς για τον ίδιο, ο Rossi ήταν περισσότερο χαμένος.

 

«Παλεύαμε... τον πέρασα στο τελευταίο εσάκι, αλλά είχε καλύτερη έξοδο και δοκίμασε στην πρώτη στροφή, εκεί που ένοιωθα δυνατός στα φρένα.... ουσιαστικά με έβγαλε εκτός».


«Ήταν επιθετική κίνηση, ναι, αλλά όπως άλλες 30 μέσα στον Αγώνα. Σίγουρα δεν ήταν έξυπνη από πλευράς στρατηγικής».

 

«Χωρίς αυτή την κίνηση, θα ήμασταν και οι δυο στο βάθρο αντί για την 4η και 5η θέση».

 

Και ο ίδιος ο Rossi είχε μια δύσκολη στιγμή στον Αγώνα, όταν με 200χλμ/ώρα χτύπησε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Jorge Lorenzo.

 

«Ήμασταν τυχεροί που δεν πέσαμε. Του κλείδωσε η μοτοσυκλέτα στην 12 και χτυπήσαμε... ίσως μάλιστα να τον βοήθησα να τη σηκώσει όταν τον ακούμπησα».

 

Πως θα περιέγραφε ο ίδιος τον Αγώνα;

 

«Στα τόσα χρόνια που αγωνίζομαι, δεν θυμάμαι Αγώνες σαν αυτόν, τουλάχιστον όχι στη MotoGP κατηγορία».

 

«Δεν είναι εύκολο να κάνεις τη διαφορά στο Assen, όπως και στο Phillip Island και γι’ αυτό σχηματίζονται γκρουπ οδηγών».

 

«Παλεύεις σαν να είσαι σε Αγώνα 125cc. Όταν είσαι εκεί ξέρεις ότι όλοι το διασκεδάζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χαλαρώνεις».

 

Και συνεχίζει: «Διάλεξα το μαλακό πίσω ελαστικό και πρόσεχα να μην το φθείρω πολύ. Είχα όμως καλό ρυθμό».

 

Ήταν ένα θετικό Σ/Κ; «Όπως είπα και πριν, είμαι χαρούμενος που ήμουν σ’ αυτό το γκρουπ, αλλά είμαι απογοητευμένος που έχασα το βάθρο».

 

Και η Yamaha έφτασε τους 18 Αγώνες χωρίς νίκη, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο αρνητικό σερί της στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

«Ο Vinales κι εγώ είμαστε δυνατοί στους πρόσφατους Αγώνες, πήραμε βάθρα, αλλά δεν έχουμε κερδίσει εδώ και πολύ καιρό».

 

«Όπως έχω ξαναπεί, οι αντίπαλοί μας έχουν κάνει πρόοδο στα ηλεκτρονικά κι εμείς όχι. Πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά στην Ιαπωνία».

 

«Αν βελτιωθούμε, τότε θα διεκδικούμε και νίκες στο τελευταίο μισό της σεζόν, αλλά δεν θα είναι εύκολο».

 

Εν τω μεταξύ, ο Marquez ξεφεύγει στη βαθμολογία, έχοντας χτίσει μια διαφορά στους 41β από τους αντιπάλους του. Κι ακολουθεί το αγαπημένο του Sachsenring...

 

«Ήταν και πάλι ο πιο δυνατός. Νομίζω θα γίνει ωραία μάχη ανάμεσα σε 3-4 οδηγούς για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Αυτή η νίκη;

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα