• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Γρήγορος στα σαμαράκια;
Το μυστικό είναι να μην το σκέφτεσαι!
Νέα 25/08/2018 - 00:21

Αναγεννημένη η Yamaha στην πίστα του Silverstone, με μια δυνατή παρουσία τόσο από τον Vinales, όσο και από τον Rossi.

 

Ο τελευταίος μπορεί να ήταν στην 8η θέση, αλλά αυτή δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές του δυνατότητες.

 

«Στο γρήγορό μου γύρο βρήκα μπροστά τον Simeon κι έπρεπε να κόψω». Και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να είναι στη δεκάδα.

 

Πως εξηγεί αυτή την αλλαγή μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων από την Αυστρία; Να θυμίσουμε ότι μεσολάβησε και το τεστ στο Misano.

 

«Η πίστα αυτή έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη μοτοσυκλέτα μας. Επίσης δοκίμασα κάποια πράγματα στα ηλεκτρονικά που άρεσαν στον Maverick όταν τα δοκίμασε στο Misano».

 

«Για να το πω απλά: ο κινητήρας έχει πιο ομαλή απόδοση στην επιτάχυνση από τις χαμηλές στροφές και είμαι χαρούμενος γιατί το απόγευμα ήμουν κοντά στους πιο γρήγορους».

 

Πρόσφατα η Yamaha προσέλαβε στις τάξεις των μηχανικών της έναν γκουρού της Magneti Marelli, τον Michele Gadda που δουλεύει και στα SBK.

 

«Με τον Michele είμαστε στο σωστό δρόμο με τα ηλεκτρονικά. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά είναι σημαντικό ότι και εγώ κι ο Vinales έχουμε κάνει πρόοδο».

 

Για τη νέα άσφαλτο στο Silverstone είπε:

 

«Έχει καλύτερη πρόσφυση και το θετικό είναι ότι έχουμε ένα είδος ασφάλτου, ενώ στο παρελθόν με τα διάφορα μπαλώματα είχαμε τέσσερα είδη. Πάντως σε κάποια σημεία είναι χειρότερα».

 

Πως αντιμετωπίζεις τα σαμαράκια;

 

«Το μυστικό είναι να μην το πολυσκέφτεσαι! Είναι καλύτερα να πηγαίνεις όπως συνήθως και να ελπίζεις ότι όλα θα πάνε καλά! Δεν θα έλεγα ότι είναι επικίνδυνα τα πράγματα, απλά πρέπει να τα διαχειριστούμε».

 

Σήμερα είχε κρύο και αρκετό αέρα στην πίστα.

 

«Το κρύο μας βοηθά γιατί υπερθερμαίνουμε τα ελαστικά. Είναι ένα πρόβλημα που το ψάχνουμε. Για τον αέρα, πρέπει να έχεις συγκεκριμένη θέση στη σέλα για να μην υποφέρεις πολύ».

 

Θα μπορούσε να σταματήσει το αρνητικό σερί χωρίς νίκη της Yamaha στο Silverstone;

 

«Για την ώρα βλέπω 5 δυνατούς αναβάτες. Για μένα ξέρω ότι θα είμαι γρήγορος στους πρώτους γύρους, δεν ξέρω αν θα είμαι γρήγορος και στους τελευταίους όμως».

 

«Πέρυσι ο Dovi κέρδισε γιατί διαχειρίστηκε σωστά τα ελαστικά ενώ εγώ ήμουν μπροστά για 15 γύρους και μόλις και μετά βίας στο τέλος πήρα το βάθρο. Θα δούμε φέτος».

 

Κι αν βρέξει;

 

«Ελπίζω να έχουμε στεγνό Αγώνα, αλλά αν βρέξει θέλω και το ζέσταμα να γίνει στο βρεγμένο».

Επόμενο άρθρο »

Petrux: Μόλις τον είδα;

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Σε άλλη πίστα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα