• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η γέννηση της SIC-Petronas Yamaha
Παρουσίαση της νέας ομάδας στο MotoGP
Νέα 25/08/2018 - 01:02

Εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι η νέα δορυφορική ομάδα της Yamaha στη μεγάλη κατηγορία θα είναι αυτή της SIC (Sepang International Circuit)-Petronas.

 

Σήμερα όμως, το απόγευμα ώρα Αγγλίας στην πίστα του Silverstone, ήρθαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας αυτής ομάδας.

 

Έτσι, η ομάδα από την Μαλαισία θα έχει παρουσία και στις τρεις κατηγορίες του Πρωταθλήματος, ούσα ήδη στα Πρωταθλήματα της Moto2 και της Moto3.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, απαντήθηκε κι ένα σημαντικό ερωτηματικό για το τι ακριβώς μοτοσυκλέτες θα είχαν στη διάθεσή τους οι οδηγοί της ομάδας.

 

Κι αυτούς τους γνωρίζαμε εδώ και καιρό: πρόκειται για τον Franco Morbidelli και τον Fabio Quartararo.

 

Ο Lin Jarvis, που εκπροσώπησε την Yamaha, μεταξύ άλλων είπε:

 

«Έχουμε δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες: τη μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Α και την αντίστοιχη προδιαγραφών Β».

 

«Η πρώτη θα πάει στον Franco και η δεύτερη στον Fabio. Αυτό σημαίνει ότι ο Morbidelli θα έχει ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα με τους Rossi-Vinales».

 

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν η μοτοσυκλέτα θα εξελίσσεται και οι εργοστασιακοί θα παίρνουν πρώτα τις αναβαθμίσεις, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα φτάνουν στα χέρια του Franco».

 

Έτσι, για πρώτη φορά, η Yamaha θα δώσει - τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν - μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα σε δορυφορική της ομάδα.

 

Θυμίζουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, στη συνεργασία της με την Tech3, προμήθευε τη Γαλλική ομάδα με περσινές μοτοσυκλέτες.

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Yamaha ευθυγραμμίζεται με την τακτική που ακολουθούν εδώ και καιρό η Honda και η Ducati, για τις περιπτώσεις των Crutchlow και Petrucci αντίστοιχα.

 

Ο Quartararo θα είναι ο rookie της ομάδας τη νέα χρονιά, ενώ ο Morbido - με ένα χρόνο εμπειρίας στη μεγάλη κατηγορία - θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.

 

«Ξέρω ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ σημαντική για εμένα», σχολίασε ο Morbidelli. «Θα πρέπει να την εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα γίνεται».

 

«Αναμφίβολα θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα να οδηγώ την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Valentino».

 

«Βλεπόμαστε κάθε μέρα και σίγουρα θα του ζητήσω συμβουλές».

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και το ρόστερ της ομάδας για τις δυο μικρότερες κατηγορίες.

 

Έτσι, για την Moto2 η ομάδα της Μαλαισίας θα έχει στις τάξεις τον Khairul Idham Pawi, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Niki Tuuli.

 

Ο τελευταίος είχε πάρει τη θέση του Zulfahmi Khairrudin στην ομάδα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

 

Τέλος, στην κατηγορία της Moto3 η SIC-Petronas θα έχει δυο αναβάτες και το 2019.

 

Μένει στην ομάδα ο Ayumu Sasaki - o Πρωταθλητής του Rookies Cup το 2016 - ενώ τη θέση του Adam Norrodin θα πάρει ο John McPhee.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto3: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Petrux: Μόλις τον είδα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα