• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ευτυχώς μας άκουσαν!
Καθυστερεί η ένταξη του Μεξικό
Νέα 29/08/2018 - 10:44

Πριν από ένα περίπου μήνα, είχε ακουστεί έντονα ότι η πίστα του Μεξικό θα ήταν στο Ημερολόγιο Αγώνων του 2019, ανεβάζοντας τα GP στα 20 συνολικά.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση αρκετών οδηγών, με τον Valentino Rossi να λέει: «Θα φτάσουμε τους 20 Αγώνες... αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε προσωπική ζωή».

 

«Επίσης δεν μου αρέσει η πίστα. Δεν είναι καλή, είναι επικίνδυνη και πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές. Σίγουρα δεν συμφωνώ να γίνει Αγώνας εκεί το ‘19».

 

Από τότε αρκετά άλλαξαν.

 

Η FIM και η Dorna άκουσαν τους οδηγούς και πλέον η Autodromo Hermanos Rodriguez F1 θα πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές για ν’ αυξηθούν τα επίπεδα ασφάλειας.

 

Έτσι θα καθυστερήσει το ντεμπούτο της και πλέον - υπό προϋποθέσεις - περιμένουμε να τη δούμε στο Ημερολόγιο το 2020.

 

Τα νέα ικανοποίησαν τους οδηγούς.

 

«Είμαι υπερήφανος για την απόφαση που πήραν. Είμαι χαρούμενος. Πραγματικά μας άκουσαν», ήταν τα λόγια του Aleix Espargaro.

 

«Όταν μας είπαν ότι πάμε στο Μεξικό, τους είπαμε: τι; Τότε τους εξηγήσαμε το σκεπτικό μας και μας είπαν ότι χρειαζόμαστε μερικές ημέρες».

 

«Το σκέφτηκαν και πήραν αυτή την απόφαση και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Θέλω ν’ αγωνιστώ στο Μεξικό, αλλά πρέπει να δούμε την πίστα μόνοι μας κι όχι σε pdf. Να κάνουμε ένα τεστ».

 

Το μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας με την πίστα, που έχει χάραξη φτιαγμένη για τα μονοθέσια της F1, είναι η έλλειψη επαρκών σημείων διαφυγής.

 

Επιπλέον τα προστατευτικά είναι πολύ κοντά ακόμα και στην ευθεία, θυμίζοντας λίγο την πίστα στην Indianapolis, που πλέον δεν είναι στο Ημερολόγιο Αγώνων.

 

Να θυμίσουμε ότι στο GP του Misano περιμένουμε το προσωρινό Ημερολόγιο Αγώνων του ‘19 που θα είναι σχεδόν ίδιο με το φετινό και μάλλον με μεγαλύτερο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Επόμενο άρθρο »

Ο Ciabatti εξηγεί, ο Capirossi απολογείται

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Aleix «ψηφίζει» Smith!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα