• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η συνέντευξη τύπου
Στην άγνωστη Ταϊλάνδη το Πρωτάθλημα
Νέα 04/10/2018 - 16:31

Η καινούργια στο Ημερολόγιο Αγώνων πίστα της Ταϊλάνδης, υποδέχτηκε ορισμένους από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

 

Πρώτος, όπως πάντα, πήρε το λόγο πρώτος στη βαθμολογίας και για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν αυτός είναι ο Marc Marquez.

 

Όλοι βρέθηκαν στην πίστα της Ταϊλάνδης στην αρχή της χρονιάς, όμως πολλά έχουν αλλάξει από τότε και οι περισσότεροι ξεκινούν μια πορεία προς το άγνωστο αυτό το Σ/Κ.

 

«Κάναμε δοκιμές εδώ, αλλά πλέον όλοι οι κατασκευαστές έχουν διαφορετικές μοτοσυκλέτες και ισορροπία και θα έχει ενδιαφέρον να καταλάβουμε το επίπεδο του καθενός».

 

Η πίστα της Ταϊλάνδης θα μπορούσε να χωριστεί σε δυο μέρη: το πρώτο που μοιάζει με την Αυστρία και το δεύτερο που θυμίζει Misano.

 

Γράφοντας για Αυστρία, το μυαλό όλων πάει στην Ducati που κυριαρχεί στη συγκεκριμένη πίστα και ο Dovizioso το ξέρει καλά.

 

«Ναι... συμφωνώ για το πρώτο μισό, αλλά είναι στο δεύτερο μέρος - που είναι πιο αργό - που δυσκολευτήκαμε περισσότερο στο τεστ».

 

Όπως και ο Marquez, έτσι και ο Dovizioso συμφωνεί ότι το επερχόμενο Σ/Κ θα είναι πολύ διαφορετικό από το τεστ που έγινε εκεί τον Φεβρουάριο.

 

«Κάναμε μόνο τεστ και ποτέ δεν έχουμε αγωνιστεί εδώ, ενώ και τα ελαστικά θα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαμε στο τεστ».

 

«Θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα με τα ελαστικά. Στο τεστ δοκιμάσαμε κάτι, αλλά η πρόσφυση ήταν χαμηλή».

 

«Αλλά και η ζέστη θα είναι πολύ μεγάλη και ίσως περισσότερη απ’ ότι στην Μαλαισία και θα είναι δύσκολα για όλους».

 

«Η μοτοσυκλέτα ζεσταίνεται και αυτό επηρεάζει την απόδοση και τα ελαστικά. Είναι αδύνατον να ξέρουμε από τώρα το πόσο».

 

Ο Valentino Rossi ακολούθησε, θυμίζοντάς μας ότι το τεστ δεν ήταν καλό για τους μπλε, αλλά όπως είπαν και οι άλλοι, τα πάντα θα είναι διαφορετικά αυτό το Σ/Κ.

 

«Θεωρητικά θα έχουμε δύσκολο Σ/Κ επειδή η Μ1 δεν ήταν φανταστική εδώ, αλλά θα προσπαθήσουμε», σχολίασε ο Vale.

 

«Ο καιρός θα παίξει ρόλο... θα έχει πολλή ζέστη ενώ μπορεί να βρέχει και κάθε μέρα. Γι’ αυτό και πρώτα-πρώτα ελπίζουμε να γίνει Αγώνας στο στεγνό».

 

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο Andrea Iannone της Suzuki, δυο εβδομάδες μετά το βάθρο του στην Aragon.

 

«Στο τεστ δυσκολεύτηκα, αλλά ο Rins τα πήγε καλά κι αυτό είναι θετικό. Ελπίζω να ξεκινήσουμε καλά, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τίποτα μέχρι να μπούμε στην πίστα».

 

Ο Alex Rins πήρε το λόγο στη συνέχεια και εξήγησε πως νοιώθει λίγο πριν μπει στην Chang International Circuit.

 

«Το τεστ πήγε καλά και ήμουν γρήγορος. Μ’ αρέσει η πίστα κι έχει αρκετές γρήγορες στροφές. Γενικά η χάραξή της μου αρέσει και νομίζω ότι θα ταιριάξει στην GSX-RR».

 

Τέλος, λίγα λόγια κυρίως για το μέλλον της Aprilia, είπε και ο Aleix Espargaro.

 

«Είναι δύσκολη η σεζόν φέτος... κάναμε λάθος με τον κινητήρα και τη μοτοσυκλέτα γενικότερα, ως προς την κατεύθυνση που πήραμε από την αρχή της σεζόν».

 

«Θα έλεγα ότι η μοτοσυκλέτα μας σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη από πέρυσι, αλλά πολύ λίγο. Την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός έκανα άλματα προόδου».

 

«Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τη σωστή κατεύθυνση για τη μοτοσυκλέτα του 2019».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ανεύθυνος ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Βόλτα στην Bangkok

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα