• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το μέγεθος μετράει!
Ύψος/βάρος κάνουν τη διαφορά
Νέα 02/11/2018 - 14:40

Ο Valentino Rossi λέει ότι το γεγονός ότι είναι πιο ψηλός και πιο βαρύς από τον Maverick Vinales, είναι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο.

 

O Vale είναι δέκα πόντους πιο ψηλός από τον Ισπανό (1:81 με 1:71) και ως αποτέλεσμα είναι και κατά πέντε κιλά βαρύτερος (69 με 64).

 

Και είναι αυτοί οι δυο παράγοντες που δεν του επιτρέπουν να διαχειριστεί το ίδιο καλά το πίσω ελαστικό της μοτοσυκλέτας του.

 

«Για μένα ένα μέρος της διαφοράς μας οφείλεται στο βάρος, αλλά όχι πολύ. Όπως και να ‘χει όμως είμαι πιο βαρύς».

 

«Και ειδικά είναι το μέγεθός μου. Όταν είσαι πιο ψηλός και πιο βαρύς, είναι δύσκολο για το ελαστικό. Μπορεί να έχεις πλεονέκτημα αλλού, αλλά φθείρεις πιο πολύ τα ελαστικά».

 

«Πρέπει να δουλέψεις με άλλη θέση πάνω στη μοτοσυκλέτα και με αυτά τα ελαστικά, φαίνεται ότι όταν τα πιέζεις πιο πολύ υποφέρεις».

 

«Ο Maverick κάθεται και διαφορετικά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Είναι πιο μπροστά κι αυτό κάνει τη διαφορά. Αλλά εγώ είμαι πιο ψηλός και πρέπει να προσαρμοστώ λίγο».

 

Εξηγώντας όλα αυτά, ο Vale τόνισε ότι για το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ημέρας στην Μαλαισία, η ομάδα του δούλεψε για να έχει καλύτερη πρόσφυση στον πίσω τροχό.

 

«Ήμουν αρκετά γρήγορος το πρωί αλλά και το απόγευμα. Δουλέψαμε πολύ στις ρυθμίσεις και προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την πρόσφυση στο πίσω ελαστικό».

 

«Αλλάξαμε τις ρυθμίσεις, την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και προσπαθήσαμε να έχουμε λίγο πιο χαμηλή τελική αλλά καλύτερη επιτάχυνση».

 

«Οι πρώτες εντυπώσεις μας είναι καλές μιας και ήμουν καλός στο γρήγορο γύρο μου. Αλλά κι ο ρυθμός μου δεν είναι άσχημος».

 

«Είναι απλά Παρασκευή όμως και πρέπει να περιμένουμε. Το ξεκίνημά μας πάντως δεν ήταν άσχημο».

Επόμενο άρθρο »

Χαρούμενος-χαρούμενος-χαρούμενος

« Προηγούμενο άρθρο

Γρήγορος και σταθερός ο Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα