• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ιδανική αυλαία!
Για τα EKO Racing Dirt Games
Νέα Αγοράς 10/12/2018 - 12:54

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία του 2018 για το ΕΚΟ Racing Dirt Games. Στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, κάτω από ιδανικές συνθήκες, οι συμμετέχοντες στον αγώνα πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις μπροστά σε μεγάλο αριθμό θεατών. Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, από νωρίς το πρωί όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις μάχες των τίτλων στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ. για τις χωμάτινες φόρμουλες. Βλέπετε, και στις δύο περιπτώσεις όλα ήταν ανοικτά! Στην πρώτη, η οποία και ήταν η πολυπληθέστερη του αγώνα, αλλά και της χρονιάς γενικότερα, η νίκη μπορεί να κατέληξε στα χέρια του Στεφάνου Καμιτσάκη με το Planetcross Kamikaz 2, αλλά το Κύπελλο βρέθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά σε αυτά του Γιώργου Ζυμαρίδη. Ο οδηγός της SR Kartcross, μπορεί να βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό και να περιορίστηκε στην 6η θέση της κατάταξης, αλλά το γεγονός ότι ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Xtrem βρέθηκε 4ος, ήταν αρκετό για να του χαρίσει το Κύπελλο και φέτος. Τόσο ο Ζυμαρίδης, όσο και ο Χεκιμιάν, δεν είχαν απάντηση στις επιδόσεις των οδηγών της Planetcross, και συγκεκριμένα στους Στέφανο Καμιτσάκη και Τάκη Καϊτατζή. Αμφότεροι έχουν γαλουχηθεί στις πίστες και είχαν τη δική τους εσωτερική μάχη, με νικητή τον πρώτο, o οποίος παράλληλα κατέκτησε και την 3η θέση στην τελική βαθμολογία των 600 κ.εκ. Αυτός που προσπάθησε να μπει ανάμεσα τους, και ήταν κοντά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με ανταγωνιστικούς χρόνους, ήταν ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Την ίδια ώρα, στην κατηγορία των 750 κ.εκ., ο Νίκος Θωμά με το Speedcar Xtrem μπορεί να έδειχνε το δρόμο στον ανταγωνισμό σημειώνοντας μία σπουδαία νίκη, αλλά ο Χαράλαμπος Γαζετάς ήταν αυτός που στο τέλος πανηγύριζε επάνω στο δικό του λευκό Speedcar Xtream. Ο... μετρ του χώματος, τερματίζοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου εξασφάλισε το έπαθλο στην κατηγορία των 750 κ.εκ. για το 2018, μετά από σπουδαία μάχη κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με τον Νίκο Αθηναίο. Ο τελευταίος, δυσκολεύτηκε στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα διεκδίκησης του τίτλου. Πάντως, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία του νικητή Νίκου Θωμά, με τον πρώην Πρωταθλητή Κύπρου να δηλώνει ενθουσιασμένος με όσα είδε στον αγώνα και να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και τη νέα χρονιά στο θεσμό. Εξαιρετική ήταν όμως και η παρουσία του Πάνου Αποστόλου, που με ακόμα ένα Speedcar Xtrem, κατάφερε να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου μπροστά από τον Μιχάλη Τακιδέλη.
Η κατηγορία Open ήταν υπόθεση του τετρακίνητου Camotos Dual, που οδήγησαν οι Λάμπρος Αθανασούλας και Δημήτρης Βαζάκας. Ο Αθανασούλας, έβαλε αγωνιστική φόρμα και πάλι μετά από αρκετό διάστημα, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται, αφού επικράτησε στην κατηγορία Open, ενώ παράλληλα σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας! Ο Δημήτρης Βαζάκας, επίσης στην επιστροφή του μετά από καιρό, ακολούθησε δεύτερος, ενώ ο Μάνος Στεφανής με το Custom Autocross συμπλήρωσε το βάθρο.
Ενδιαφέρον, όμως, και εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με θέαμα, είχαμε και στις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Εκεί, ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Λάμπρος Κύρκος με το Mitsubishi Lancer EVO IX, ο οποίος επικράτησε και στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ. Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος συνδύασε ουσία με θέαμα, όντας και από τους πλέον εντυπωσιακούς συνδυασμούς του αγώνα. Πίσω του, ακολούθησε ο Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta R5, ο οποίος μετά από κάθε αγώνα εμφανίζεται εξαιρετικά βελτιωμένος! Και μάλιστα, είχε τη δική του μάχη με τον έμπειρο Κώστα Κόρακα, που επίσης επέστρεψε μετά από σημαντικό διάστημα στο μπάκετ του Lancer EVO IX, συμπληρώνοντας το βάθρο. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το έπαθλο στην κατηγορία κατέκτησε ο Παναγιώτης Ρουστέμης, ο οποίος στα Μέγαρα συμμετείχε με Semog Trophy με δεδομένη τη βαθμολογική του διαφορά. Στην κατηγορία των 1.600-2.000 κ.εκ., ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen DS3 R3T δεν είχε αντίπαλο, επικρατώντας με άνεση μπροστά από τους Χρήστο Πλατή με το Renault Clio R3 και Γιώργο Μεταξά με το MG ZR. Την ίδια ώρα, στην κατηγορία των 1.400-1.600 κ.εκ., είχαμε αρκετές συμμετοχές, με τον ταχύτατο Σάββα Λευκαδίτη να καταφέρνει να επικρατεί οδηγώντας το Peugeot 208 R2. Στο βάθρο, αλλά και στον ίδιο ρυθμό, ακολούθησε ο “Στρατισίνο” σε ακόμα μία επιστροφή σε αγωνιστικό μπάκετ, ο οποίος οδηγώντας το Peugeot 208 R2 απέδειξε ότι “η τέχνη δεν ξεχνιέται”. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, που οδήγησε το Citroen Saxo, και στο τέλος πανηγύρισε το έπαθλο στην κατηγορία! Τέλος, σε αυτήν έως τα 1.400 κ.εκ., οι Γαβριήλ Μπάντρας με Peugeot 206 και Κωνσταντίνος Τοσούλης με Toyota Yaris, είχαν τη δική τους μάχη με τελικό νικητή τον πρώτο.
Και με αυτόν τον τρόπο έπεσε η αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2018. Ενός θεσμού που μόλις στο δεύτερο έτος ζωής του έδειξε σημάδια άνθησης σε μία δύσκολη περίοδο των ελληνικών αγώνων. Τα θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα είναι πολλά, και ήδη η ομάδα των ΕΚΟ Racing Dirt Games σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, έχοντας πάντα στο μυαλό τiς καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του σπορ στην Ελλάδα. Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για το 2019!
Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα είχε το σωματείο Start Line, ενώ η Ολυμπία Οδός για μια ακόμα φορά παρείχε τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα τόσο για την διαμόρφωση όσο και για την αποκατάσταση της διαδρομής.
Θυμίζουμε πως το EKO Racing Dirt Games για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

Επόμενο άρθρο »

VR|46: η εταιρία-ιδέα του Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Ήρθαν τα YAMAHA ΙRON MAX!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα