• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Andrea Doviziosο: Συγκρατημένα αισιόδοξος
“Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία μας”
Νέα 20/01/2019 - 11:36

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Ο Andrea Dovizioso (# 04, Mission Winnow Ducati) ήταν πολύ ήρεμος στην Ελβετία και έδειξε να έχει υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας, αλλά και να είναι χαρούμενος με την μέχρι τώρα πορεία των δύο δοκιμών που προηγήθηκαν. Είπε χαρακτηριστικά:

"Το 2018 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα. Ξεκινήσαμε με μια νίκη και ακόμα κι αν είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, οι δυσκολίες μας έσπρωξαν να κοιτάξουμε σε νέες κατευθύνσεις και καταφέραμε στην μέση της χρονιάς να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Είμαι πολύ χαρούμενος με το έργο που επιτελείται με την ομάδα, ουσιαστικά παλέψαμε για τη νίκη σε όλο το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και νομίζω ότι θα κάνουμε περισσότερες βελτιώσεις στις επόμενες δοκιμές για να ξεκινήσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που είμαι ο πρώτος οδηγός μιας ομάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά! Δύο χρόνια νωρίτερα για όλους ο Χόρχε ήταν ο πρώτος οδηγός, αλλά αυτό δεν άλλαξε το αποτέλεσμα, γιατί ευτυχώς όταν είσαι σε μια εργοστασιακή ομάδα, η ομάδα μπορεί να υποστηρίξει και τους δύο οδηγούς και αυτός που μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στη μοτοσυκλέτα θα πάρει τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Με δεδομένο ότι φέτος δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές, αισθάνομαι ότι θα είναι συναρπαστική χρονιά και πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι πέρυσι. Πέρυσι από το Μπρνο μέχρι το τέλος της σεζόν κάναμε ένα σημαντικό βήμα πάνω. Η νέα μοτοσυκλέτα που δοκιμάσαμε στην Βαλένθια έχει καλή ταχύτητα, έχουμε ακόμη αρκετά πράγματα να δοκιμάσουμε στην Μαλαισία. Η αίσθηση είναι ήδη καλή, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Ακόμη στην ταχύτητα στη μέση της στροφής δεν είμαστε εκεί που θα ήθελα, αλλά έιμαστε κοντά και αν βελτιώσουμε λίγο τη μοτοσυκλέτα θα μπορούμε να είμαστε πραγματικά δυνατοί. 

Το πιο δυνατό σημείο της μοτοσυκλέτας μας είναι η επιτάχυνση! Όταν σηκώνουμε τη μοτοσυκλέτα στην έξοδο της στροφής είμαστε καλύτεροι από τις άλλες μοτοσυκλέτες. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε όλες τις στροφές, έτσι πρέπει να βελτιώσουμε λίγο την ταχύτητα στη μέση της στροφής, όπως είπα πριν.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές, έχω πολύ καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας, πολύ καλή συνεργασία με την ομάδα και μπορούμε να βασιζόμαστε και στην εμπειρία. Είμαι ευτυχής που έχω μαζί μου στην ομάδα τον Danilo, ξέρουμε ο ένας τον άλλο καλά και πιστεύω ότι θα δώσουμε τη μάχη μέσα στην πίστα αλλά επίσης θα συνεργαστούμε για την ανάπτυξη της ομάδας", είπε ο DesmoDovi που αναφέρθηκε και στο δίδυμο της Honda:

“Αυτή η ομάδα έχει πολλούς Τίτλους, έτσι σίγουρα θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ο Μαρκ θα είναι ο δυνατότερος από το ξεκίνημα, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε την ευκαιρία μας!”

 

Επόμενο άρθρο »

Danilo Petrucci: Θέλω να είμαι για χρόνια εργοστασιακός

« Προηγούμενο άρθρο

Gigi Dall'Igna: Αλλάζουμε στρατηγική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα