• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test
Το 2019 ξεκινά!
Νέα 05/02/2019 - 17:08

Λίγες ώρες μετά το ανεπίσημο τεστ των δοκιμαστών (και όχι μόνο) στην Sepang, τα εργοστάσια του MotoGP και οι αναβάτες ετοιμάζονται για το κυρίως πιάτο.

 

Τρεις πολύ σημαντικές ημέρες δοκιμών στην Μαλαισία, που θα ξεκινήσουν από αύριο και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

 

Δυστυχώς, δεν θα είναι όλοι παρόντες στο ραντεβού αυτό, με τον Jorge Lorenzo να απουσιάζει λόγω τραυματισμού.

 

Έτσι, ο Marc Marquez θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Repsol Honda στην Μαλαισία, με τη θέση του Jorge να παίρνει ο δοκιμαστής της ομάδας, Stefan Bradl.

 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Marc, μιας και αυτός αναρρώνει από το χειρουργείο που έκανε στον ώμο του τον Δεκέμβριο.

 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Marquez οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα (μια NSF100) σε Ισπανική πίστα δίπλα στο σπίτι του.

 

Στην Honda θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στον Cal Crutchlow, ο οποίος θα επιστρέψει στη σέλα της RC213V μετά από πολύμηνη απουσία.

 

Στην πραγματικότητα, ο Cal δεν έχει οδηγήσει μοτοσυκλέτα από το Grand Prix της Αυστραλίας πέρυσι, όπου και τραυματίστηκε.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και την απόδοση του Takaaki Nakagami, του Ιάπωνα που εντυπωσίασε με την 1η θέση του στην Jerez.

 

Μια πρώτης τάξης ευκαιρία θα έχουμε να δούμε και τη δυναμική της Winnow Ducati, με τον Andrea Dovizioso να δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα φέτος.

 

Μετά από δυο χρόνια στη δεύτερη θέση, ο Ιταλός θεωρεί ότι έχει στη διάθεσή του τα εφόδια για να σταματήσει την Honda και τον Marquez.

 

Όμως δεν είναι μόνος του και είναι βέβαιο ότι ο νέος του ομόσταυλος, ο Danilo Petrucci, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δείξει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο.

 

Φυσικά στην πίστα θα είναι και οι Ducati της Alma Pramac, με τον Jack Miller στο ρόλο του έμπειρου οδηγού της ομάδας και τον Pecco Bagnaia σ’ αυτόν του rookie.

 

Ο Miller έχει αναμφίβολα την εμπειρία με το μέρος του, όμως είναι πολλοί εκείνοι που «βλέπουν» τον Bagnaia ως σοβαρή απειλή, αν και ο Ιταλός θα έχει την GP18 στη διάθεσή του και όχι την GP19.

 

Από την άλλη, το τεστ της Μαλαισίας έχει τεράστια σημασία για την ομάδα της Yamaha. Μετά από σκληρή δουλειά όλο το χειμώνα, οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να δουν που βρίσκονται.

 

Η πρόοδος είναι το ζητούμενο για τους Valentino Rossi και Maverick Vinales, μια πρόοδος που περνά από τη σωστή επιλογή κινητήρα για το 2019.

 

Πέρα από το δίδυμο της ομάδας, στην πίστα θα είναι και οι δοκιμαστές Jonas Folger, Katsuyuki Nakasuga και Kohta Nozane.

 

Μαζί θα είναι και οι αναβάτες της νέας δορυφορικής ομάδας του εργοστασίου, της Petronas Yamaha.

 

Έτσι λοιπόν, αν συνυπολογίσουμε και τους Franco Morbidelli (με Μ1 του ’19) – Fabio Quartararo, η Yamaha θα έχει τους περισσότερους αναβάτες στην πίστα.

 

Έτοιμος για το επόμενο βήμα δηλώνει και ο Alex Rins, με την Suzuki να ονειρεύεται ότι ο ταλαντούχος Ισπανός θα μπορέσει να τους χαρίσει μια 2η νίκη στη σύγχρονη ιστορία τους.

 

Μαζί του ο Joan Mir που θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά και να μας επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο.

 

Η Suzuki δεν θα έχει τις παραχωρήσεις που είχε πέρυσι, ωστόσο αυτό – όπως ελπίζουν στην ομάδα – δεν θα παίξει ρόλο στην πορεία που θέλουν να χαράξουν φέτος.

 

Ο τελευταίος Γύρος της περσινής σεζόν δεν θα ξεχαστεί εύκολα για την Red Bull KTM, μιας και στην Valencia κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους βάθρο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Φέτος οι προσδοκίες μεγαλώνουν, με τον Johann Zarco στο επίκεντρο αλλά και τον Pol Espargaro, που πέρυσι πήρε το βάθρο.

 

Ο Mika Kallio επιστρέφει από τον πολύμηνο τραυματισμό του και θα βοηθήσει στην εξέλιξη της RC16, κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει ο Dani Pedrosa.

 

Ωστόσο στην ΚΤΜ θα μπορούν να υπολογίζουν και στη βοήθεια της νέας τους δορυφορικής ομάδας, αν και οι Miguel Oliveira και Hafizh Syahrin είναι καινούργιοι στη μοτοσυκλέτα.

 

Τέλος, ενθουσιασμός επικρατεί και στις τάξεις της Aprilia ενόψει της εκκίνησης της νέας χρονιάς.

 

Ο Andrea Iannone είναι το μεγάλο όνομα που προστέθηκε στο εργοστάσιο κι είναι ένας οδηγός που έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολλά στην Aprilia.

 

Μαζί κι ο έμπειρος με τη μοτοσυκλέτα Aleix Espargaro, αλλά και ο Bradley Smith ο δοκιμαστής, με τους δυο τελευταίους να έχουν ήδη οδηγήσει την RS-GP στην Sepang τις προηγούμενες ημέρες.

 

Το τεστ της Sepang θα αρχίσει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με την πίστα να μένει ανοιχτή για τους οδηγούς από τις 04:00π.μ (ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 12:00μ.μ.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test: Ημέρα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Έχω αποδείξει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα