• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test: Ημέρα 1
Οι χρόνοι στις 06:00
Νέα 06/02/2019 - 06:16

Εδώ και δυο ώρες οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίες, μαζί με τους δοκιμαστές των εργοστασίων, βρίσκονται μέσα στην πίστα της Sepang, στην Μαλαισία.

 

Μετά το ιδιωτικό τεστ των ομάδων εξέλιξης, ακολουθεί το κυρίως πιάτο και οι πρώτες δοκιμές του MotoGP για το 2019.

 

Τα έξι εργοστάσια προέρχονται από τις δοκιμές του Νοεμβρίου σε Valencia και Jerez, εκεί που – σχεδόν όλοι – αποφάσισαν για τον κινητήρα της νέας χρονιάς.

 

Στην Sepang θα έρθει η επιβεβαίωση της σωστής κατεύθυνσης, που ελπίζουν ότι έχουν πάρει.

 

28 αναβάτες είναι στην Μαλαισία για τις επίσημες δοκιμές, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

 

Κάθε ημέρα, η πίστα θα ανοίγει στις 10:00 το πρωί (04:00 ώρα Ελλάδας) και θα κελίνει στις 18:00 το απόγευμα (12:00 δική μας ώρα).

 

Οι χρόνοι στις 06:00 ώρα Ελλάδας, βρίσκουν τον – ιδιαίτερα αδυνατισμένο και φέτος – Danilo Petrucci στην κορυφή της λίστας.

 

Ο Petrux έχει καταφέρει να φτάσει πολύ κοντά στο να σπάσει το φράγμα των δυο λεπτών, δείχνοντας ότι μπορεί να δούμε εξαιρετικούς χρόνους σ’ αυτό το τεστ.

 

Ήδη ο Ιταλός – και όχι μόνο – είναι κάτω από το ρεκόρ πίστας, ενώ το ίδιο έχουν καταφέρει και οι τρεις οδηγοί που ακολουθούν.

 

Πίσω του είναι ο Marc Marquez, με διαφορά περίπου ένα τέταρτο του δευτερολέπτου από την Ducati, με τον Ισπανό να είναι στην πίστα με μια μαύρη RC213V (φωτό).

 

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την ΚΤΜ και τον Pol Espargaro, με τον Ισπανό να είναι – αυτή την ώρα – μόλις 19χιλ πίσω από τον Marquez!

 

Το τεστ στην Sepang είναι υψίστης σημασίας για την Yamaha, που θέλει να μην επαναλάβει τα λάθη με τον κινητήρα που της στοίχισαν τα δυο τελευταία χρόνια.

 

Για την ώρα ο Morbidelli κάνει την μίνι έκπληξη, καθώς είναι η καλύτερη εργοστασιακή Μ1 στην 4η θέση.

 

Πίσω του, με διαφορά στα 0,145’’ είναι ο Valentino Rossi που κλείνει την πεντάδα των πρώτων, μπροστά από τον Aleix Espargaro.

 

Με την 6η θέση του Aleix – που έχει μόλις έξι δέκατα διαφοράς από την κορυφή – έχουμε στις πρώτες θέσεις τα 5 από τα 6 εργοστάσια.

 

Η Suzuki έχει μείνει πίσω σ’ αυτό το δυναμικό ξεκίνημα του πρώτου τεστ της χρονιάς, καθώς ο Alex Rins, ο καλύτερος εκπρόσωπος του εργοστασίου, είναι στην 11η θέση.

 

Η διαφορά του πάντως από την κορυφή δεν είναι μεγάλη, καθώς δεν ξεπερνά τα οχτώ δέκατα!

 

Μεγάλος απών από το τεστ είναι ο Jorge Lorenzo​, με την Honda γενικά να έχει πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών, καθώς δεν είναι στο 100% της φυσικής τους κατάστασης ούτε ο Marquez, αλλά ούτε και ο Crutchlow​.

 

Να θυμίσουμε ότι οι καλύτεροι χρόνοι που έχουν καταγραφεί (επίσημα ή ανεπίσημα) στην πίστα της Sepang ήταν το 2015. Από τότε ο Lorenzo​ κρατά το ρεκόρ πίστας (2:00,606) και τότε έκανε τον απόλυτο χρόνο πίστας ο ​Pedrosa​ (1:59,053).

 

Την ίδια χρονιά, στις δοκιμές στην πίστα της Μαλαισίας, ήταν ο Marc Marquez​ που έκανε τον πιο γρήγορο - ανεπίσημο - χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Sepang, καθώς είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:58,867!

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test: Ημέρα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα