• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Αυστραλία: Αγώνας 2
Έγραψε ιστορία ο Bautista!
Νέα 24/02/2019 - 08:29

Τον απόλυτο έλεγχο στο Phillip Island είχε ο Alvaro Bautista, κάνοντας το πρώτο treble στην ιστορία των SBK-Motul!

 

Χτες, Σάββατο, ο Bautista έγινε μόλις ο 6ος οδηγός στην ιστορία του Πρωταθλήματος που κερδίζει στο ντεμπούτο του και ο πρώτος που το κάνει από το 2007 και τον Max Biaggi.

 

Σήμερα, Κυριακή, κατάφερε να κάνει το διπλό, επικρατώντας του Jonathan Rea στον πρώτο Superpole Αγώνα στην ιστορία, στον Αγώνα-σπριντ των 10 γύρων.

 

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τον τρομερό του ρυθμό και την καταπληκτική διαχείριση που έκανε στα ελαστικά του, κέρδισε και τον δεύτερο Αγώνα.

 

Ξεκίνησε με μεγάλη αυτοπεποίθηση από την pole – μιας και οι θέσεις των οδηγών στον 2ο Αγώνα καθορίζονταν από τις θέσεις τους στον Αγώνα-σπριντ – και γρήγορα μεγάλωσε τη διαφορά του.

 

Αυτή έφτασε έως και 18’’, μεγαλύτερη δηλαδή από αυτή που είχε στον 1ο Αγώνα, αλλά στη συνέχεια έκοψε ρυθμό και τελικά κέρδισε με 12’’ διαφοράς από τον δεύτερο.

 

Έτσι, έγινε ο δεύτερος αναβάτης στην ιστορία των SBK-Motul που καταφέρνει και νικά σε όλους τους Αγώνες στο ντεμπούτο του, μετά το 1996 και τον John Kocinski.

 

Πίσω από τον κυρίαρχο Bautista, το δίδυμο της Kawasaki έδωσε μια σκληρή αλλά καθαρή μάχη, με τον Rea τελικά να κερδίζει τον Haslam για 0.259’’.

 

Πιο πίσω ακολουθούν τρεις Yamaha, με τον Michael Van der Mark να κερδίζει τη μάχη αυτή, αφήνοντας πίσω του τον Alex Lowes και τον Marco Melandri.

 

Από την 16η θέση αναγκάστηκε να ξεκινήσει ο Chaz Davies, αλλά ανέκαμψε και τελικά τερμάτισε 7ος με διαφορά 27’’ όμως από τον ομόσταυλό του μπροστά.

 

Την 8η θέση πήρε ο Sandro Cortese και τον ακολούθησε ο Eugene Laverty που ανέκαμψε στο τέλος, μετά την πτώση στο ρυθμό του στα μέσα του Αγώνα.

 

Ο Leon Camier ανέκαμψε μετά την πτώση του στον 1ο Αγώνα και κατάφερε να βάλει μέσα στη δεκάδα την Honda.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Απέχω πολύ!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα