• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Qatar Test: Ημέρα 1
Vinales και Rins στο ένα δέκατο!
Νέα 23/02/2019 - 21:27

Το τελευταίο τεστ, πριν την έναρξη της νέας σεζόν, ξεκίνησε στην πίστα του Qatar από σήμερα και ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας.

 

Την πρώτη ημέρα, ο ταχύτερος από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας ήταν ο Maverick Vinales, ο οποίος έγραψε 1:55,051.

 

Οι περισσότεροι περίμεναν και δεν μπήκαν την πρώτη ώρα στην πίστα, ενώ το ίδιο συνέβη και στα τελευταία 30-40 λεπτά, καθώς η υγρασία ήταν σε υψηλά επίπεδα.

 

Μια ώρα περίπου πριν το τέλος είχαμε και σοβαρές ανακατατάξεις στη λίστα με τους χρόνους.

 

Μέχρι τότε ήταν το δίδυμο των εργοστασιακών οδηγών της Ducati στις δυο πρώτες θέσεις, με τον Dovizioso ελάχιστα μπροστά από τον Petrucci.

 

Ωστόσο οι δυο τους δεν πίεσαν για κάτι καλύτερο στους τελευταίους τους γύρους μέσα στην πίστα κι έμειναν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

 

Ο χρόνος του Vinales μπροστά, το 1:55,051 είναι πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας (1:54,927) ενώ οι ενδείξεις της πρώτης ημέρας μας λένε ότι δεν αποκλείεται να δούμε χρόνους κάτω από τον απόλυτο χρόνο πίστας, το 1:53,680 του Zarco πέρυσι.

 

Ένα δέκατο πίσω από τον Vinales τερμάτισε ο Alex Rins, με την Suzuki να δίνει στους εργοστασιακούς τη διπλή εξάτμιση που είχε δοκιμάσει ο Guintoli στην Sepang.

 

Πραγματικά η μοτοσυκλέτα της Suzuki, η GSX-RR, κερδίζει πολλούς πόντους με την πολύ όμορφη αυτή εξάτμιση.

Κερδισμένος στο τέλος ήταν και ο Valentino Rossi, που έβγαλε έναν πολύ καλό χρόνο για ν’ ανέβει στην 5η θέση, πίσω από το δίδυμο της Ducati.

 

Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει στον ένα γύρο, μετά το σοβαρό του τραυματισμό του ο Tito Rabat, ο οποίος έβαλε την Ducati του στην 6η θέση.

 

Ο καλύτερος από τους rookies της κατηγορίας ήταν ο Fabio Quartararo, ο οποίος με την Yamaha του ’19 πλέον, κατάφερε να κάνει τον 7ο καλύτερο χρόνο.

 

Ο Γάλλος ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον επόμενο νεοφερμένο, τον Joan Mir (11ος), την ώρα που ο Bagnaia ήταν αρκετά πιο πίσω, στην 15η θέση.

 

Με τα προβλήματα των τραυματισμών να συνεχίζουν να υφίστανται για την Honda, ο καλύτερος εκπρόσωπος του κατασκευαστή σήμερα ήταν ο Takaaki Nakagami.

 

Ο Ιάπωνας, ο μόνος με Honda του 2018 στο Πρωτάθλημα, ήταν 8ος ενώ ο Marc Marquez – που είχε μια μικρή πτώση σήμερα – έμεινε στην 10η θέση.

 

Ανάμεσα στις δυο Honda είναι ο Pol Espargaro, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Το δίδυμο της Aprilia είναι λίγο πιο πίσω, στις θέσεις 12 και 13 ενώ τόσο ο Aleix Espargaro, όσο και ο Andrea Iannone είχαν πτώση σήμερα.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Johann Zarco ήταν 16ος, ενώ ο Oliveira – με ίδια μοτοσυκλέτα – τον πλησίασε στο ένα δέκατο περίπου.

 

Crutchlow και Miller κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα σήμερα, όπως και ο Jorge Lorenzo που οδήγησε για πρώτη φορά με τα χρώματα του ’19 της Honda.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Αυστραλία: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Αυστραλία: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα