• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Αυστραλία: Αγώνας 1
Κυριάρχησε στο ντεμπούτο του ο Bautista
Νέα 23/02/2019 - 08:02

Επίδειξη δύναμης από τον Alvaro Bautista και τη νέα Panigale V4 R στην Αυστραλία, με τον Ισπανό να κυριαρχεί και να κερδίζει στο ντεμπούτο του στα SBK-Motul!

 

Ο πρώην αναβάτης του MotoGP ήταν μπροστά από τον πρώτο γύρο, νικώντας τον Rea και στη συνέχεια απλά μεγάλωνε τη διαφορά του, για να τερματίσει 15’’ μπροστά από τον δεύτερο!

 

Έτσι, έγινε ο πρώτος οδηγός, μετά τον Max Biaggi το 2007, που παίρνει τη νίκη στον πρώτο του Αγώνα στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul.

 

Ο Rea πήρε άνετα τη δεύτερη θέση, αν και μέχρι τα μέσα του Αγώνα έδωσε ωραίες μάχες με τον νέο του ομόσταυλο, τον Leon Haslam, ο οποίος έκανε το λάθος κι έπεσε στον 13ο γύρο.

 

Με αυτόν τον τρόπο, ο Haslam έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρώτο βάθρο για το 2019.

 

Η διαχείριση των ελαστικών από τους αναβάτες έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στα τελευταία στάδια του Αγώνα, με τους Melandri και Lowes να το εκμεταλλεύονται.

 

Οι δυο τους πάλεψαν μέχρι το τέλος για την τελευταία θέση του βάθρου, καθώς ο επόμενος αντίπαλός τους βρισκόταν αρκετά πιο πίσω.

 

Τελικά ο έμπειρος Melandri κατάφερε να βάλει την ιδιωτική του Yamaha μπροστά από την εργοστασιακή του Lowes, με μια ωραία κίνηση στην τελευταία στροφή!

 

Με τον Lowes να συμβιβάζεται στην 4η θέση, ο Michael Van der Mark εξασφάλισε την 5η – δυο δευτερόλεπτα πιο πίσω – κρατώντας πίσω του τον Razgatlioglu (Kawasaki) και τον Sykes (BMW).

 

Οι δυο τελευταίοι έχασαν αρκετά από τη δυναμική τους στους τελευταίους γύρους, μετά τη σημαντική φθορά που είχαν τα ελαστικά τους.

 

Στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, ο Sandro Cortese πήρε μια καλή 8η θέση, ενώ οι Rinaldi και Davies (που εξακολουθεί και πονάει στη μέση) έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Δύσκολος ο πρώτος Αγώνας για την Honda, που έδειξε ελπιδοφόρα μηνύματα στα ελεύθερα. Ο Camier έπεσε ενώ οι Kiyonari και Delbianco ήταν στην 16η και 17η θέση.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα