• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Qatar Test: Ημέρα 2
Τρεις κάτω από το ρεκόρ πίστας!
Νέα 24/02/2019 - 21:10

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα των επίσημων δοκιμών της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα Losail του Qatar.

 

Όπως και χτες, οι περισσότεροι περίμεναν αρκετά μέχρι να μπουν, ενώ περίπου μισή ώρα πριν το τέλος είχαν όλοι επιστρέψει στα γκαράζ των ομάδων τους.

 

Οι καλοί χρόνοι έγιναν περίπου την ώρα που θα ξεκινήσει ο Αγώνας, με άλλους να κυνηγούν ένα καλό χρόνο και άλλους να δουλεύουν περισσότερο στο ρυθμό.

 

Την πρώτη θέση κατάφερε να πάρει ο Alex Rins, βάζοντας τη Suzuki του 57χιλ μπροστά από την Yamaha του Maverick Vinales.

 

Οι δυο αυτοί οδηγοί είναι πολύ σταθεροί στα χειμερινά τεστ, γεμίζοντας προσδοκίες της ομάδες και τους οπαδούς τους.

 

Σήμερα όμως την παράσταση την έκλεψε ο Fabio Quartararo, ο Γάλλος αναβάτης της καινούργιας δορυφορικής ομάδας της Yamaha.

Ο Γάλλος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα στα φρένα στο προηγούμενο τεστ, ήδη από χτες όμως ήταν φανερά ενθουσιασμένος με τις λύσεις που βρήκαν στο γκαράζ.

 

Ο Quartararo έβγαλε μάλιστα έναν καταπληκτικό χρόνο σήμερα, με τον νεοφερμένο στην κατηγορία να κάνει 1:54,908 που είναι κάτω από το επίσημο ρεκόρ πίστας!

 

Φαίνεται ότι η Yamaha έκανε πολύ καλά και άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό της, που ήταν να του δώσει μοτοσυκλέτα του ’18, με τον Γάλλο να εκμεταλλεύεται την Μ1 του ’19 με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ο Danilo Petrucci ήταν ο πρώτος σήμερα που έσπασε το φράγμα του 1:55, αλλά τελικά έμεινε στην τελευταία θέση από αυτούς που το κατάφεραν.

 

Ο Ιταλός, που δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τη νέα σεζόν, ήταν η καλύτερη Ducati στην 4η θέση με διαφορά 0.360’’ από την πρώτη θέση.

 

Την πεντάδα κλείνει ο Marc Marquez. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έλεγε χτες ότι η δύναμη στον ώμο του επέστρεψε και σήμερα το έδειξε και μέσα στην πίστα.

Τα νέα "φτερά" της Honda

 

Με εξαίρεση τον Johann Zarco, ο Ισπανός ήταν ο αναβάτης με τους περισσότερους γύρους (57) από τους οδηγούς που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

 

Πίσω από τον Marquez πήρε θέση ο Aleix Espargaro, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τα λεγόμενά του, ότι δηλαδή η κατεύθυνση της Aprilia φέτος είναι στο σωστό δρόμο.

 

Οι πέντε κατασκευαστές ήταν μέσα στις πρώτες έξι θέσεις, ενώ και ο έκτος κατασκευαστής, η KTM, πήρε θέση στη δεκάδα χάρη στον Pol Espargaro.

 

Ο Takaaki Nakagami δεν κατάφερε να είναι και σήμερα η καλύτερη Honda, ήταν όμως και πάλι ανάμεσα στους καλύτερους, με διαφορά μικρότερη από έξι δέκατα από τον πρώτο.

 

Ο Andrea Dovizioso υποχώρησε σήμερα στην 8η θέση και ήταν για 42χιλ πιο γρήγορος από τον Cal Crutchlow.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, τη δεκάδα έκλεισε ο Pol Espargaro ο χρόνος του οποίου ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον αντίστοιχο περσινό στις ΚΑΤ του Qatar!

 

Οι διαφορές και πάλι ήταν πάρα πολύ μικρές, με τους 19 από τους 23 αναβάτες – συμμετέχει στις δοκιμές και ο Bradley Smith – να είναι στο 1,2’’!

 

Στην 19η θέση είναι ο Valentino Rossi που φαίνεται να μην κυνήγησε το χρόνο στον ένα γύρο, δουλεύοντας περισσότερο στο ρυθμό Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Κοντράστ συναισθημάτων

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Δυο τεράστιας σημασίας ημέρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα