• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα ποινή στο MotoGP
Τι είναι το «Long Lap Penalty;»
Νέα 25/02/2019 - 09:39

Μια νέα τιμωρία-ποινή προστίθεται στο «οπλοστάσιο» των κριτών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με το όνομα που της έχει δοθεί για την ώρα να είναι το: «Long Lap Penalty».

 

Σύμφωνα με τη νέα ποινή, οι οδηγοί που δέχονται τιμωρία μέσα στον Αγώνα θα πρέπει να περνάνε υποχρεωτικά μέσα από ένα ειδικά χαραγμένο σημείο της πίστας (φωτό).

 

Αυτό δοκιμάστηκε για πρώτη φορά χτες, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των επίσημων δοκιμών του MotoGP στο Qatar.

 

Σε γενικές γραμμές, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας είναι θετικοί στη συγκεκριμένη προσθήκη, που αναμένεται να γραφτεί στο βιβλίο των κανονισμών για το 2019.

 

Να σημειώσουμε ότι στην αρχή, το νέο σύστημα είχε ως σκοπό να αντικαταστήσει την ποινή που υποχρέωνε έναν τιμωρημένο οδηγό να δώσει τη θέση του στον ακριβώς πίσω του.

 

Τώρα όμως, αποφασίστηκε απλά να προστεθεί αυτή η νέα ποινή στη λίστα με τις υπόλοιπες και θα είναι στην ευχέρεια των κριτών το πότε θα τη χρησιμοποιούν.

 

Το σημείο που θα χαραχτεί ειδικά γι’ αυτή τη νέα ποινή σε κάθε πίστα, θ’ αποφασιστεί από τους Loris Capirossi, Franco Uncini και Carlos Ezpeleta.

 

Η νέα αυτή ποινή αναμένεται να εφαρμοστεί στις περισσότερες πίστες, αν και σε ορισμένες θα είναι πρακτικά αδύνατον να βρεθεί το κατάλληλο σημείο.

Επόμενο άρθρο »

Bautista: Η νέα Panigale V4 R

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Κοντράστ συναισθημάτων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα