• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με τις νέες γόμες στο Qatar
Έτοιμη η Michelin για το 1ο GP
Νέα 05/03/2019 - 16:35

Τα χειμερινά τεστ ολοκληρώθηκαν και η Michelin είναι έτοιμη να ξεκινήσει και τη φετινή σεζόν με το δεξί, αρχής γενομένης με το 1ο GP στην πίστα Losail του Qatar.

 

Εκεί, η Γαλλική εταιρεία θα φέρει και τις καινούργιες γόμες που οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στο πρόσφατο τεστ.

 

Οι νέες γόμες (που αφορούν μόνο στα σλικ) θα είναι – από φέτος – διαθέσιμες σε όλα σχεδόν τα Grand Prix, με έμφαση περισσότερο στα Ευρωπαϊκά.

 

Όσο για τις επιλογές των ελαστικών για τους οδηγούς, αυτές δεν αλλάζουν από αυτά που ξέραμε τα τελευταία χρόνια για το Qatar.

 

Έτσι, για τα σλικ ελαστικά οι οδηγοί θα έχουν να επιλέξουν (μπροστά και πίσω) ανάμεσα στα μαλακά (με άσπρη ρίγα), τα μεσαία (χωρίς ρίγα) και τα σκληρά (κίτρινη ρίγα).

 

Τα μπροστινά θα είναι συμμετρικά, ενώ τα πίσω θα είναι ασύμμετρα με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις 10 δεξιές στροφές της πίστας.

 

Η γόμα του μπροστινού σκληρού ελαστικού είναι καινούργια, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μαλακό πίσω, που διαθέτει νέα τεχνολογία.

 

Οι παραπάνω αυτές επιλογές δοκιμάστηκαν στο πρόσφατο τεστ του Qatar, με τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να είναι ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους.

 

Ειδικά για το νέο πίσω μαλακό ελαστικό, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Michelin προσφέρει ακόμα καλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα σε σχέση με το προηγούμενο.

 

Σε περίπτωση βροχής, πράγμα σπάνιο αλλά συμβαίνει, η Michelin έχει ετοιμάσει τα μαλακά (μπλε ρίγα) και μεσαία (χωρίς ρίγα) ελαστικά μπροστά και πίσω, με τα πίσω να είναι ασύμμετρα.

 

Ο Piero Taramasso (φωτό), Διευθυντής του Τμήματος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στους δυο τροχούς της Michelin, σχολίασε:

 

«Οι νέες γόμες για τα σλικ ελαστικά έτυχαν θερμής υποστήριξης από τους αναβάτες και γι’ αυτό τις προσθέσαμε στα ελαστικά του 2019».

 

«Είναι περισσότερο για τις Ευρωπαϊκές πίστες, αλλά τις φέραμε κι εδώ στο Qatar, μιας και θεωρούμε ότι είναι ιδανικές για τις ιδιαιτερότητες της πίστας».

 

«Ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν, είμαστε πανέτοιμοι για την πρόκληση κι όλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σε Αγωνιστικούς ρυθμούς».

 

«Η Losail είναι καλή για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε στο όριο την απόδοσή μας, κάτι το οποίο θέλουμε να κάνουμε σε κάθε πίστα».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Σχεδόν στο 100%

« Προηγούμενο άρθρο

Τελευταίες στιγμές χαλάρωσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα