• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Αγώνας 1
Το 10 το καλό για τον Bautista!
Νέα 14/04/2019 - 14:56

Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση και ακόμα μια νίκη για τον Alvaro Bautista στα SBK-Motul, με τον Ισπανό να φτάνει τις δέκα συνεχόμενες νίκες!
 

Η νίκη του ήρθε με τον ίδιο τρόπο όπως και τις άλλες φορές: ξεκίνησε δυνατά από την pole και κράτησε την 1η θέση μέχρι το τέλος.

 

Έτσι κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ των 9 συνεχόμενων νικών του Neil Hodgson!

 

Πάντως, ελλείψει των μεγάλων ευθειών στην πίστα – και με τη μείωση των 250σαλ που δέχτηκε η Ducati – ο Bautista δεν κέρδισε με τις μεγάλες διαφορές των προηγούμενων Αγώνων.

 

Μόνο στους πρώτους γύρους είχε από κοντά του έναν αποφασισμένο Markus Reiterberger (BMW), για ν’ αφήσει τρία δευτερόλεπτα πίσω του τον δεύτερο στην καρώ σημαία.

 

Από την άλλη, ο Jonathan Rea πήρε μια 10η συνεχόμενη δεύτερη θέση.

 

Ο Ιρλανδός είχε παρόμοιο ρυθμό με αυτόν του Bautista, αλλά τα λάθη του χτες στην Superpole τον ανάγκασαν να ξεκινήσει από την 8η θέση.

 

Κι όταν πια είχε καταφέρει να βρεθεί δεύτερος, αν και ο ρυθμός του ήταν δυνατός, δεν μπορούσε να καλύψει τη διαφορά του από τον Ισπανό.

 

Το άσχημο για τον Rea είναι ότι μετά την ακύρωση του Superpole Race, οι οδηγοί θα ξεκινήσουν σε λίγο τον δεύτερο Αγώνα πάλι από τις ίδιες θέσεις.

 

Έτσι ο Bautista θα φύγει από την pole position και ο Rea θα πρέπει να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο από την 8η θέση, αν θέλει να μείνει κοντά στην Ducati του Alvaro.

 

Την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ο – πάντα δυνατός στην πατρίδα του – Michael Van der Mark. Το πρώτο του Ολλανδού για το 2019.

 

Ο Van der Mark έκανε μοναχικό Αγώνα, με τον ομόσταυλό του, τον Alex Lowes, να μένει 4ος και έξι δευτερόλεπτα πίσω του.

 

Ο Leon Haslam προσπάθησε με την Kawasaki του να πάρει την 4η θέση από τον Lowes, όμως δεν τα κατάφερε.

 

Από την άλλη, ο Reiterberger είδε να χάνονται οι ελπίδες του για ένα βάθρο καθώς φθείρονταν τα ελαστικά του.

 

Πάντως ο οδηγός της BMW πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στο τέλος και κράτησε την 6η θέση, που είναι το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος.

 

Κράτησε πίσω του τον Chaz Davies και την εργοστασιακή Ducati, που έκανε άσχημη εκκίνηση και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, 17’’ πίσω από τον Bautista.

 

Από κοντά ήταν ο Jordi Torres με την Pedercini Kawasaki του, με μια άλλη Kawasaki, αυτή του Toprak Razgatlioglu να παίρνει την 9η θέση, μπροστά από την BMW του Tom Sykes.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Το μεγάλο μου πρόβλημα;

« Προηγούμενο άρθρο

Θέματα με την αλυσίδα και για τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα