• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Οι τελικοί χρόνοι
Ταχύτατος ο Quartararo με νέο (ανεπίσημο) ρεκόρ
Νέα 06/05/2019 - 19:31

Ο Fabio Quartararo αποχώρησε χαμογελαστός από την πίστα της Jerez, λίγες ώρες αφότου οδηγούνταν σε εγκατάλειψη λόγω προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Γάλλος, που οδηγεί μια υποδεέστερη β’ προδιαγραφών Μ1, κατάφερε να εντυπωσιάσει και στο τεστ, σημειώνοντας έναν φανταστικό χρόνο.

 

Ο 20χρονος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:36,379 και πήρε την 1η θέση, με χρόνο καλύτερο από το 1:36,880 που του έδινε την pole position το Σάββατο!

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και σήμερα στην Ισπανική πίστα, με το μεσημέρι οι θερμοκρασίες στην (καινούργια) άσφαλτο να είναι αντίστοιχες με αυτές του Αγώνα.

 

Ο Quartararo ήταν από τους οδηγούς που κατάφεραν να κατεβάσουν το χρόνο τους στα τελευταία λεπτά και κράτησε την πρώτη θέση.

 

Πίσω του ήταν ο Cal Crutchlow, ο οποίος επίσης στα τελευταία λεπτά – όταν πια η θερμοκρασία ήταν πιο ευνοϊκή – κατέβασε το χρόνο του.

 

Ο Βρετανός πάντως, ήταν τέσσερα ολόκληρα δέκατα πίσω από τον φανταστικό Quartararo, το αστέρι του οποίου συνέχισε να λάμπει στην Jerez και σήμερα.

 

Την τρίτη θέση πήρε ο Franco Morbidelli, σκορπίζοντας εκ νέου χαρά και ενθουσιασμό στην καινούργια ομάδα της Petronas στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Ιταλός δεν κατάφερε να κάνει χρόνο στο 1:36, όπως το Σάββατο στις κατατακτήριες, αλλά ήταν και σήμερα πάρα πολύ δυνατός στην πίστα.

 

Ένας άλλος οδηγός που έκλεψε την παράσταση, ήταν ο Pol Espargaro πάνω στην ΚΤΜ του.

 

Ο Ισπανός, από τη στιγμή που η άσφαλτος σταμάτησε να έχει θερμοκρασία πάνω από τους 45 βαθμούς, μπήκε στην πίστα και κατέβαζε χρόνους.

 

Στο τελευταίο του πέρασμα, έκανε 1:37,114 και πήρε την τέταρτη θέση, κερδίζοντας για ένα δέκατο και κάτι την εργοστασιακή Μ1 του Maverick Vinales.

 

Στη Yamaha δούλεψαν πάρα πολύ με τα νέα πράγματα που είχαν να δοκιμάσουν και ο Vinales έκανε 94 γύρους, ενώ ο Valentino Rossi άλλους 74.

 

Μάλιστα ο Rossi δοκίμασε κι ένα νέο φέρινγκ με διαφοροποιημένα φτερά και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους χρόνους, έμεινε στην 17η θέση, 1,6’’ από την κορυφή.

Η καλύτερη Suzuki ήταν του Joan Mir στην 6η θέση, ο οποίος επίσης βελτίωσε το χρόνο του στα τελευταία λεπτά και με 1:37,2 κράτησε για 27χιλ πίσω του τον Marquez.

 

Στην Suzuki δοκίμασαν κι ένα νέο «κουτάλι» στο ψαλίδι της GSX-RR το οποίο είχε στη διάθεσή του τόσο ο Rins, όσο και ο Joan Mir.

 

Ο Alex Rins έμεινε με το 1:37,275 που είχε κάνει νωρίτερα και αυτός ο χρόνος του έδωσε την 8η θέση, με τον Jorge Lorenzo να ακολουθεί.

 

Πολλή δουλειά περίμενε και τον Ισπανό, ο οποίος είχε και μια πτώση. Έκανε 93 γύρους και το 1:37,466 τον άφησε περίπου ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Ο Jorge συνεχίζει να ψάχνει τρόπο ώστε να είναι περισσότερο άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα και να έχει καλύτερη στήριξη.

Από την πρώτη στιγμή δοκίμασε διαφορετικές σέλες και μια τέτοια, καινούργια και ακόμα πιο πλατιά, είχε στη διάθεσή του και στην Jerez.

 

Παράλληλα δοκίμασε κι ένα νέο φέρινγκ (φωτό), ενώ είχε και καρμπον στα γόνατα για καλύτερη στήριξη ώστε να μην κουράζεται στο φρενάρισμα.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τον Andrea Dovizioso, που ήταν η καλύτερη Ducati στο σημερινό τεστ.

Επόμενο άρθρο »

Μια ανάσα από το βάθρο οι αναβάτες της Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Είμαι απογοητευμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα