• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ο Αγώνας ξεκινά το Σάββατο!
Έφτασε τις 55 pole ο Ισπανός
Νέα 18/05/2019 - 21:04

Την 55η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε να κατακτήσει σήμερα ο Marc Marquez στο Le Mans της Γαλλίας, ισοφαρίζοντας τις pole που έχει ο Valentino Rossi.

 

Το απίστευτο με τον ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, είναι το ότι από το 2013 που βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία, μόνο 3 φορές δεν έχει προκριθεί στις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης!

 

«Πάντα λέω ότι ο Αγώνας ξεκινάει το Σάββατο», δήλωνε μετά το τέλος των σημερινών κατατακτήριων ο Marc Marquez.

 

«Οι κατατακτήριες είναι πάρα πολύ σημαντικές, διότι αν βρεθείς στις πρώτες σειρές τότε μπορείς να διαχειριστείς διαφορετικά τα ελαστικά και να ρισκάρεις με διαφορετικό τρόπο».

 

Οι συνθήκες σήμερα στην πίστα ήταν πολύ δύσκολες, καθώς αυτή στέγνωνε για να επιστρέψει το ψιλόβροχο και να αλλοιώσει και πάλι τα επίπεδα πρόσφυσης.

 

«Ήταν δύσκολα, ναι, αλλά πολλά παίχτηκαν στη στρατηγική. Πρέπει να συμπεριφερθείς έξυπνα και να κατανοήσεις τις συνθήκες που επικρατούσαν».

 

Ο Marc, στα τελευταία ελεύθερα δοκίμασε στην κρύα και υγρή πίστα τα σλικ ελαστικά και είχε μία πτώση.

 

Στις κατατακτήριες, πάντως, βγήκε με τα βρόχινα ελαστικά της Michelin.

 

«Κάναμε τη σωστή επιλογή με τα βρόχινα ελαστικά και το κατάλαβα από την αρχή. Μετά από λίγο όμως το ψιλόβροχο άρχισε να δυναμώνει. Έτσι πίεσα και ήταν αρκετό για να βρεθώ στην pole».

 

«Η στρατηγική μου ήταν να πιέσω σε εκείνο το γύρο και μετά να τα δώσω όλα στον επόμενο, αλλά όταν τα έδωσα όλα στην 4η στροφή έπεσα».

 

Με τη βροχή όμως να επιστρέφει στην πίστα, οι χρόνοι που έκαναν οι οδηγοί στην αρχή δεν θα μπορούσαν να καταρριφθούν κι έτσι ο Marquez πήρε την pole.

 

«Τώρα θα δούμε τι θα γίνει αύριο και ελπίζουμε να είναι είτε στεγνός είτε βρόχινος ο Αγώνας, γιατί αν είναι σαν σήμερα είναι πολύ δύσκολα».

 

«Με αυτό το ψιλόβροχο η πίστα γλιστράει πάρα πολύ και είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξεις τα σωστά ελαστικά».

 

«Ωστόσο φαίνεται ότι είμαστε γρήγοροι σε όλες τις συνθήκες και αυτό είναι το πιο σημαντικό για το Πρωτάθλημα».

 

Ο πιο κοντινός αντίπαλος στο βαθμολογικό πίνακα του Marc Marquez είναι ο Alex Rins, ο οποίος ωστόσο θα ξεκινήσει από την 19η θέση τον αυριανό Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Στόχος είναι το βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα