• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Στόχος είναι το βάθρο
Παρά την απογοήτευση σήμερα στις κατατακτήριες
Νέα 18/05/2019 - 21:55

Οι σημερινές κατατακτήριες άφησαν απογοητευμένο τον Maverick Vinales, ο οποίος ακολουθώντας λάθος στρατηγική, τελικά περιορίστηκε στην 11η θέση.

 

Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει παρά σε μικρό βαθμό τους αυριανούς του στόχους, καθώς ο Ισπανός οιδηγός της Yamaha θέλει να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

 

Ο Vinales ήταν εξαιρετικά γρήγορος από την Παρασκευή στο στεγνό, ενώ και στις βρόχινες ΕΔ3 - σε συνθήκες που συνήθως τον δυσκολεύουν - ο Ισπανός ήταν αρκετά γρήγορος.

 

Το μεγάλο του λάθος όμως, ήταν ότι επέλεξε να βγει στα πρώτα λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών με σλικ ελαστικά.

 

Όταν κατάλαβε το λάθος του, επέστρεψε στο γκαράζ για να φορέσει τα βρόχινα, εν τω μεταξύ όμως η βροχή είχε δυναμώσει κι έτσι κανείς από τους οδηγούς δεν κατάφερε να βελτιώσει τους αρχικούς του χρόνους.

 

«Χάσαμε αυτούς τους πρώτους 2-3 γύρους που ήταν το παράθυρό μας για να πετύχουμε κάτι καλό από πλευράς χρόνου. Οι χρόνοι μας θα ήταν πολύ καλύτεροι από αυτούς που κάναμε μετά».

 

«Νομίζω ότι κάναμε ένα σοβαρό λάθος στη στρατηγική μας. Τώρα όμως συνέβη, το πληρώσαμε και δεν υπάρχει λόγος για νεύρα».

 

«Το καλό είναι ότι η αίσθηση στο βρεγμένο υπάρχει, όπως και στο στεγνό. Έχουμε καλό ρυθμό. Στόχος μας για αύριο είναι να βρεθούμε στο βάθρο. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε και θα δούμε τι θα πετύχουμε».

 

«Το πιο σημαντικό είναι ότι στις ΕΔ3 και στις ΕΔ4 με τη βροχή, ένιωθα πάρα πολύ καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Και τώρα πρέπει να κατανοήσουμε πώς φτάσαμε στις ΕΔ 3 και είχαμε τόσο καλή αίσθηση με τα βρόχινα ελαστικά».

 

«Το αρνητικό είναι ότι αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε από την 11η θέση. Νομίζω όμως ότι έχω καλό ρυθμό τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο».

 

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ξεκινώντας από τόσο πίσω ακόμα και το σπρέι από  τις μοτοσυκλέτες μπροστά θα κάνει ακόμα πιο περίπλοκο τον Αγώνα».

 

«Με το ρυθμό που είχαμε στόχος μας ήταν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στόχος μας είναι να βρεθούμε στο βάθρο και να είμαστε η καλύτερη Yamaha».

 

«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πραγματικά είμαι χαρούμενος που ήμουν δυνατός τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Είμαι όμως απογοητευμένος που ξεκινάω 11ος».

 

«Είχαμε τη δυναμική και θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ καλύτερους χρόνους από αυτούς που κάναμε τελικά στις ΚΑΤ2».

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Είμαι περίεργος

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ο Αγώνας ξεκινά το Σάββατο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα