• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto3: Αγώνας
Νίκη 3 χρόνια μετά για McPhee!
Νέα 19/05/2019 - 14:54

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του πήρε ο John McPhee μετά το τέλος του συναρπαστικού αγώνα της μικρής κατηγορίας στο Le Mans της Γαλλίας.

 

Ο Σκωτσέζος κατάφερε να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τρία χρόνια μετά την πρώτη του νίκη, στον βρόχινο αγώνα του Brno, στην Τσεχία, το 2016.

 

Ήταν ένας ακόμα επεισοδιακός αγώνας για την Moto3 με αρκετά λάθη, πτώσεις και παραλίγο δράματα στον τελευταίο γύρο.

 

Στην αρχή είχαμε  8 οδηγούς που ξεχώρισαν αλλά νωρίς-νωρίς ήρθε η πτώση του Ai Ogura που έπεσε ενώ ήταν στην τρίτη θέση.

 

Έξι γύρους πριν από το τέλος, ο Tatsuki Suzuki, που ήταν πολύ δυνατός, έκανε το λάθος και μαζί του έριξε τον Tony Arbolino.

 

Στη συνέχεια, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, είχαμε επαφή ανάμεσα σε Aron Canet και Kaito Toba, που έβγαλε εκτός διεκδίκησης βάθρου τον Ιάπωνα.

 

Ο Toba ήταν απαρηγόρητος, ενώ μετά το τέλος του Αγώνα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και πήγε να ζητήσει το λόγο από τον Canet!

 

Αυτή η επαφή έδωσε μια μικρή διαφορά στους McPhee και Dalla Porta που θα διεκδικούσαν τελικά τη νίκη.

 

Στις τελευταίες στροφές της πίστας, John McPhee διαχειρίστηκε πολύ καλά το μικρό προβάδισμα που είχε και κατάφερε να πάρει τους 25β κρατώντας πίσω του τον Lorenzo Dalla Porta.

 

Ο Ιταλός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά το βάθρο που έχει πάρει στο Qatar, ενώ μαζί τους στο βάθρο των νικητών ήταν και ο Aron Canet.

 

Ο τελευταίος αφιέρωσε τον Αγώνα στον πατέρα του Max Biaggi, του ιδιοκτήτη της ομάδας του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ώρες.

 

Στη βαθμολογία, ο Aron Canet παρέμεινε στην κορυφή, έχοντας μία διαφορά 14 βαθμών από τον Lorenzo Dalla Porta.

 

Παρά την πτώση του στο σημερινό Αγώνα, την πρώτη για το 2019, ο Niccolo Antonelli έχει την τρίτη θέση και είναι 17 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα