• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto2: Αγώνας
Ισπανικό βάθρο στη Γαλλία, νικητής ο Marquez!
Νέα 19/05/2019 - 15:04

Αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάστηκε να περιμένει ο Alex Marquez μέχρι να πανηγυρίσει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Αυτό έγινε στον αγώνα του Le Mans, σήμερα, καθώς ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη μετά το Grand Prix στο Motegi της Ιαπωνίας το 2017.

 

Ο Marquez έκανε καλή εκκίνηση από την πρώτη σειρά, ήταν όμως ο Tom Luthi αυτός που έκλεψε την παράσταση φεύγοντας πολύ δυνατά από την δεύτερη θέση.

 

Σύντομα όμως φάνηκε ότι ο Ελβετός δεν είχε το ρυθμό για να ακολουθήσει τους οδηγούς μπροστά και στο τέλος περιορίστηκε στην 6η θέση.

 

Μπροστά, ο Marquez πήρε την πρώτη θέση και είχε ως πλησιέστερο αντίπαλό του τον Simone Corsi που πάντα κάνει καλούς Αγώνες στο Le Mans.

 

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Ιταλό, ο οποίος 15 γύρους πριν από το τέλος, στην προτελευταία στροφή, έκανε το λάθος και έπεσε.

 

Έτσι ο Marquez έμεινε μόνος μπροστά, με αρκετά μεγάλη διαφορά ενώ πίσω ξεχώρισαν οι Navarro και Augusto Fernandez.

 

ο Marquez διαχειρίστηκε πολύ σωστά τη διαφορά του για να πάρει τη νίκη και να σταματήσει ένα αρνητικό σερί των Ισπανών, που δεν είχαν νίκη 25 συνεχόμενους Αγώνες στη Moto2.

 

Navarro και Fernandez έδωσαν ωραία μάχη για την δεύτερη θέση, με τον πρώτο πάντως να μην αποφεύγει τα αρκετά λάθη στην 8η στροφή της πίστας.

 

Παρά ταύτα ήταν και πάλι - όπως και στην Jerez - πάρα πολύ δυνατός στους τελευταίους γύρους του Αγώνα και κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα τη 2η θέση από τον συμπατριώτη του.

 

Μάλιστα ο Jorge Navarro κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα στον τελευταίο του γύρο!

 

Έτσι, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Navarro τερματίζει στη δεύτερη θέση ενώ το ίδιο ισχύει για τον Fernandez που πήρε την Τρίτη.

 

Το βάθρο ήταν σχεδόν ίδιο όπως και στην Jerez, με μόνη διαφορά την απουσία του Lorenzo Baldasarri.

 

Ο Ιταλός ήταν απογοητευτικός καθώς έπεσε στην αρχή του Αγώνα και συνεχίζει μία αρνητική παράδοση στη συγκεκριμένη πίστα, που ποτέ στην καριέρα του δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς!

 

Τη μάχη για την 4η θέση κέρδισε προς το τέλος ο Brad Binder, αφήνοντας 5ο τον Xavi Vierge, με τον Αγώνα τελικά να γίνεται στο στεγνό παρά τις προβλέψεις για βροχή.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Καλά έκανε η Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα