• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Ezpeleta για το νέο Ημερολόγιο
Το πετύχαμε μετά από σκληρή δουλειά
Νέα 12/06/2020 - 12:01

Η αποδοχή του πρωτοκόλλου για τον κοροναϊό από τις κυβερνήσεις, ήταν το κλειδί που άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα για να έχουμε το ανανεωμένο Ημερολόγιο Αγώνων για το 2020.

 

Ο Carmelo Ezpeleta μίλησε γι’ αυτό λίγες ώρες αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέροντας:

 

«Έγινε πολλή και σκληρή δουλειά από την πλευρά μας και από τους οργανωτές για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Από τη στιγμή που αποδέχτηκαν το πρωτόκολλο, παρουσιάσαμε το Ημερολόγιο».

 

«Το πρωτόκολλο είναι το πιο αυστηρό που θα μπορούσαμε να έχουμε. Το παρουσιάσαμε σε όλους. Αν η κατάσταση βελτιωθεί αργότερα, τότε κάποια πράγματα μπορεί ν’ αλλάξουν, αλλά πάντα σε συνεργασία με τις αρχές».

 

Το ακριβές περιεχόμενο του πρωτοκόλλου δεν έχει γίνει γνωστό, πέρα από το γεγονός ότι περιλαμβάνει 30 σελίδες που μοιράστηκαν σε όλους τους εμπλεκομένους.

 

Για το Ημερολόγιο ο Ezpeleta τόνισε:

 

«Θα έχουμε πίστες που θα κάνουμε δυο Αγώνες κι αυτό επειδή είναι εύκολο και δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούμε ενώ και το πρωτόκολλο θα είναι το ίδιο. Σε άλλες πίστες όμως θα πάμε μια φορά».

 

«Πετύχαμε να έχουμε 13 Αγώνες κι αν τα καταφέρουμε, θα κάνουμε και μερικούς Αγώνες εκτός Ευρώπης. Αυτό θα το ξέρουμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου».

 

«Όπως και να ‘χει, η συμφωνία με όλες τις πλευρές είναι το Πρωτάθλημα να μην τελειώσει σε καμμία περίπτωση μετά τις 13 Δεκεμβρίου».

 

Για να γίνουν οι εκτός Ευρώπης Αγώνες, θα απαιτηθεί η παρουσία θεατών ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων στις χώρες αυτές.

 

«Όπως είπαμε και στο παρελθόν, για να γίνουν GP εκτός Ευρώπης είναι σημαντικό να έχουμε θεατές. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα μέτρα κατά του κοροναϊού και θα φανεί αν θα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε εκτός ή όχι».

 

Στο Ημερολόγιο έχουμε την πιθανότητα να γίνουν Αγώνες σε Η.Π.Α. Αργεντινή, Μαλαισία και Ταϋλάνδη, όμως το ρεαλιστικό σενάριο είναι ότι μάλλον οι 2 από αυτούς τους 4 Γύρους θα γίνουν.

 

Από τις τέσσερεις αυτές πίστες, η Sepang στην Μαλαισία είναι η πιο έυκολη από πλευράς μετακίνησης-μεταφορών, μιας και είναι δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Kuala Lumpur.

 

Το πιο πιθανό είναι να γίνει Αγώνας στη Μαλαισία ενώ αρκετές είναι οι πιθανότητες το Πρωτάθλημα να φτάσει και στην Ταϋλάνδη. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για Η.Π.Α. και Αργεντινή.

 

«Θα δούμε… δεν το ξέρουμε ακόμα. Μπορεί να μην γίνει και κανένας Αγώνας εκτός Ευρώπης και να πέσει η αυλαία όπως πάντα στη Valencia», σχολίασε ο Ezpeleta.

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Περίεργη σεζόν…

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Βήματα μπροστά σε κάθε πίστα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα