• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Βήματα μπροστά σε κάθε πίστα!
Όχι μεμονωμένα καλά αποτελέσματα
Νέα 12/06/2020 - 11:17

Ο βασικός στόχος του οδηγού εξέλιξης της KTM, του Dani Pedrosa, είναι η RC16 να είναι ανταγωνιστική σε κάθε GP και όχι να παίρνει καλά αποτελέσματα περιστασιακά και ανάλογα την πίστα.

 

Μιλώντας στο motogp.com, ο Dani τόνισε: «Απ’ όταν ανέλαβα έχουμε κάνει πρόοδο και μερικές αλλαγές που άρεσαν σε όλους τους οδηγούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 

«Προσπαθούμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα κατάλληλη για κάθε περίσταση, για ό,τι κι αν αντιμετωπίσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

 

«Δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε μια μοτοσυκλέτα που θα τα πηγαίνει καλά σε μεμονωμένες πίστες. Θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και να προοδεύουμε σε κάθε πίστα».

 

«Ένα βασικό θέμα είναι οι προσπεράσεις. Το βλέπουμε ότι όταν ξεκινάμε από πίσω δεν έχουμε πολλή πρόσφυση και οι οδηγοί μας δεν έχουν πλεονέκτημα στα φρένα».

 

«Έτσι προσπαθούμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα να έχει πρόσφυση στις εξόδους των στροφών, έτσι ώστε ακόμα και να μην τα πάμε καλά στις κατατακτήριες, να μπορούμε να κάνουμε προσπεράσεις».

 

Με 31 νίκες στο ενεργητικό του, ο Dani Pedrosa είναι με διαφορά ο μόνος αναβάτης στο γκαράζ του Αυστριακού εργοστασίου που ξέρει τι απαιτείται για να φτάσει κανείς πρώτος στη γραμμή τερματισμού!

 

«Όταν έχεις κερδίσει μπορείς να μεταφέρεις πιο ακριβείς πληροφορίες για το τι χρειάζεται η μοτοσυκλέτα ώστε να νικήσει. Κι αυτό επειδή όταν κερδίζεις για χρόνια, ξέρεις τι χρειάζεται για να είσαι εκεί μπροστά».

 

«Η νοοτροπία και η προσέγγιση είναι διαφορετική και ειδικά ο τρόπος που πρέπει να αποδεχτείς ή όχι το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα δεν δουλεύει. Κάποιες φορές πρέπει να πεις: συγγνώμη αλλά αυτό δεν δουλεύει και πρέπει να το αλλάξουμε».

 

«Παράλληλα όμως, είναι αλήθεια ότι κάθε μοτοσυκλέτα περνάει από  φάσεις. Όταν είναι ολοκαίνουργια δεν περιμένεις να κερδίσει αμέσως. Αλλά στη δεύτερη φάση, όταν έχει φτάσει σε καλό επίπεδο εξέλιξης, τότε μπαίνεις σε λεπτομέρειες».

Επόμενο άρθρο »

Ο Ezpeleta για το νέο Ημερολόγιο

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Κανένα περιθώριο για λάθη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα