• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 24 ετών ο Sito Pons!
Για υπόθεση φοροδιαφυγής
Νέα 16/06/2020 - 10:16

Ποινή έως 24 χρόνια στη φυλακή αντιμετωπίζει ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc, Sito Pons, ο οποίος έχει κερδίσει Τίτλο και ως ιδιοκτήτης ομάδας το 2013 με τον Pol Espargaro (Moto2).

 

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται έχει να κάνει με φοροδιαφυγή για το διάστημα από το 2010 έως το 2014.

 

Εκείνο το διάστημα, ο Sito Pons ισχυριζόταν ότι έμενε στο εξωτερικό – είχε τη βάση του σε Μονακό και Λονδίνο – για να μην πληρώνει φόρους στην Ισπανία.

 

Ωστόσο ο έλεγχος σε πιστωτικές κάρτες, λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικού ρεύματος κτλ έδειξαν ότι ζούσε στην Ισπανία, όπου έχει την έδρα της και η ομάδα του.

 

Ο Sito Pons, Πρωταθλητής το 1988 και το 1989 και μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του paddock, αποσύρθηκε το 1991 και στη συνέχεια έφτιαξε ομάδα στη μεγάλη κατηγορία όπου και αγωνίστηκε με επιτυχία έως το 2006.

 

Σε αυτή αγωνίστηκαν αρκετά μεγάλα ονόματα του MotoGP από το παρελθόν, όπως για παράδειγμα οι Loris Capirossi, Alex Barros και Max Biaggi.

 

Στη συνέχεια έριξε το βάρος του στη μεσαία κατηγορία, όπου και κατέκτησε τον Τίτλο το 2013 με τον Pol Espargaro (στη φωτό).

 

Φαβορί για τον Τίτλο στην Moto2 θεωρείται και φέτος, με τον Lorenzo Baldassarri.

 

Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο όνομα που εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής από το χώρο του MotoGP, μιας και στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί αναβάτες όπως ο Sete Gibernau ή ο Valentino Rossi.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Πόσο είναι το κόστος μιας πτώσης;

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Με οπαδούς σε κάποιες πίστες;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα