• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Πόσο είναι το κόστος μιας πτώσης;
Ο αρχιμηχανικός του Cal Crutchlow εξηγεί!
Νέα 16/06/2020 - 11:50

Το MotoGP είναι δίχως αμφιβολία το τεχνολογικό απαύγασμα στο χώρο της μοτοσυκλέτας και το «πεδίο μάχης» πολλών εργοστασίων στο δρόμο προς τη δόξα.

 

Είναι το Πρωτάθλημα στο οποίο όλα τα εργοστάσια προσπαθούν να διακριθούν και ξοδεύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τις μοτοσυκλέτες τους πιο ανταγωνιστικές ώστε να καταβάλλουν την αντίσταση του ανταγωνισμού.

 

Στα έξοδα κάθε ομάδας, όμως, δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο αυτά των μισθών των οδηγών ή των μηχανικών κτλ, αλλά συνυπολογίζονται και τα κόστη από τις πτώσεις της χρονιάς.

 

Ένας από τους αναβάτες που έχει αρκετές πτώσεις κάθε χρονιά – είχε μάλιστα τα «πρωτεία» το 2016 – είναι ο Cal Crutchlow.

 

Ο Βρετανός αγωνίζεται στην Honda από το 2015 και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία με τη «δύσκολη» αυτή μοτοσυκλέτα. Στο διάστημα των 5 αυτών ετών έχει συνολικά 91 πτώσεις!

 

Ο αρχιμηχανικός του λοιπόν, ο Christophe Bourguignon, είναι από τους πλέον κατάλληλους στο paddock να μιλήσει για ένα θέμα το οποίο τις περισσότερες φορές μένει στην αφάνεια: Πόσο κοστίζει μια πτώση στη μεγάλη κατηγορία;

 

«Μια πτώση στο MotoGP στοιχίζει από 15.000 έως 100.000€! Εδώ δεν έχουμε πτώσεις των 2000€. Ελπίζουμε μόνο ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε μόνο κάποια πράγματα που ήδη έχουμε».

 

«Όμως οι συνεχόμενες πτώσεις δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα. Δεν έχουμε πολλά ανταλλακτικά σε στοκ. Το να παραγγείλεις κάτι από το HRC απαιτεί ένα μίνιμουμ χρόνου παραγωγής και παράδοσης».

 

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στο κομμάτι του κόστους από μια πτώση, ο Γάλλος πρόσθεσε:

 

«Σκεφτείτε ότι κάθε σετ κάρμπον φρένων στοιχίζει 10.000€ και κάθε φορά που η μοτοσυκλέτα πέφτει κινδυνεύουν να καταστραφούν».

 

«Αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι δεν έπαθαν κάτι και για να μην στείλεις τον αναβάτη στην πίστα με φρένα που δεν μπορείς να εμπιστευτείς, τα αλλάζεις κάθε φορά».

 

«Οι ζάντες μαγνησίου κοστίζουν περίπου 4000€ και μιας και τα ελαστικά της Michelin είναι λεπτά, συχνά πρέπει να τις αλλάζουμε και αυτές. Και δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι από τα ηλεκτρονικά που να στοιχίζει λιγότερο από 1000€».

Επόμενο άρθρο »

«Απαιτεί πολλά από τον εαυτό του»

« Προηγούμενο άρθρο

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 24 ετών ο Sito Pons!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα