• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να αποσφραγιστούν οι κινητήρες της ζήτησε η Yamaha
Καθυστερεί την απόφαση η Honda
Νέα 15/08/2020 - 09:14

Είναι γνωστό ότι η Yamaha έχει χάσει τρεις κινητήρες της μέσα σε δυο Σ/Κ στα Grand Prix της Jerez στα μέσα Ιουλίου.

 

Ο ένας κινητήρας ήταν του Vinales στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο άλλος του Rossi στον πρώτο Αγώνα και ο τρίτος του Morbido στο 2ο Αγώνα, όταν και κυνηγούσε το βάθρο.

 

Πλέον, τόσο ο Morbidelli όσο και ο Vinales έχουν χρησιμοποιήσει και τους πεντε κινητήρες που δικαιούνται για τη σεζόν του 2020.

 

Από την άλλη, οι Fabio Quartararo και Valentino Rossi έχουν χρησιμοποιήσει τους 4 από τους 5.

 

Η Yamaha έχει στείλει στην Ιαπωνία τους προβληματικούς κινητήρες και τώρα πιστεύει ότι έχει εντοπίσει που είναι το πρόβλημα.

 

Για να το λύσει, ωστόσο, χρειάζεται τη συγκατάθεση της Ένωσης Κατασκευαστών κι εκεί είναι που τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει ένας αθόρυβος «πόλεμος».

 

Η απόφαση για το άνοιγμα των κινητήρων πρέπει να είναι ομόφωνοι και προς το παρών είναι – όπως φαίνεται – η Honda αυτή που καθυστερεί την όλη διαδικασία.

 

Εν τέλει θα δοθεί το πράσινο φως, ωστόσο το HRC θα καθυστερήσει όσο μπορεί ζητώντας νέα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία ότι το άνοιγμα σχετίζεται με θέματα ασφαλείας.

 

Η Yamaha είναι αυτό που πρέπει να αποδείξει, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει επίσης ότι με το άνοιγμα δεν θα κερδίσει κάποιο πλεονέκτημα στην απόδοση.

 

Η Honda μπορεί να έχει «αποδεχτεί επισήμως ότι το Πρωτάθλημα φέτος είναι «χαμένο», ωστόσο καθυστερώντας την Yamaha – που έχει 3 οδηγούς της στην κορυφή της βαθμολογίας – είναι και η ίδια κερδισμένη.

 

Άλλωστε στο Misano, κατά πάσα πιθανότητα, ο Marc Marquez θα επιστρέψει και μια ανατροπή στο Πρωτάθλημα (όσο μικρές ελπίδες κι αν συγκεντρώνει αυτή) δεν αποκλείεται εντελώς.

 

Μέχρι να λυθεί το όλο ζήτημα, οι μπλε έχουν μειώσει τις στροφές στους κινητήρες των οδηγών τους για να ανταπεξέλθουν στη συνέχεια της σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Austria 1 Moto3: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Λες και η Yamaha είναι άλλη μοτοσυκλέτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα