• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αναμονή στην Yamaha. Πάλι θετικός στα τεστ ο Rossi
Υπάρχουν όμως ελπίδες ν’ αγωνιστεί αυτό το Σ/Κ
Νέα 04/11/2020 - 17:23

Στο στρατόπεδο της Yamaha ένα μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι το αν θα καταφέρει ή όχι να αγωνιστεί στον 1ο Αγώνα της Valencia, αυτό το Σ/Κ, ο Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός σούπερ σταρ έχασε τους δυο Αγώνες στην Aragon λόγω του ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και αυτομάτως τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του στην Tavullia.

 

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ο Valentino έκανε εκ νέου τεστ το οποίο όμως βγήκε και αυτό θετικό στον κοροναϊό. Στη συνέχεια έκανε τεστ και την Τρίτη που πάλι ήταν θετικό.

 

Έτσι τώρα όλοι είναι στην αναμονή και ο Ιταλός θα κάνει καθημερινά τεστ μέχρι και το Σάββατο, την ύστατη ώρα δηλαδή, έτσι ώστε να καταφέρει να αγωνιστεί στην Valencia 1.

 

Για κάθε ενδεχόμενο, η Yamaha – που δεν αντικατέστησε τον αναβάτη της στην Aragon – έχει έτοιμο τον Garrett Gerloff, τον Αμερικανό αναβάτη της στα WSBK.

 

Ο Gerloff έκανε φέτος το ντεμπούτο του στα WSBK και κατάφερε να κλέψει την παράσταση στο δεύτερο μισό της σεζόν και ειδικά στους τελευταίους Γύρους, όπου και πήρε τρία βάθρα.

 

Αν τελικά πάρει τη θέση του Valentino, ο Garrett θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα τρέξει στη μεγάλη κατηγορία από το 2016 και το GP της Αυστραλίας, όταν ο αείμνηστος Nicky Hayden είχε αντικαταστήσει τον Dani Pedrosa.

 

Για τον Gerloff, που αν αγωνιστεί θα κάνει ντεμπούτο στο MotoGP, είναι – όπως αντιλαμβάνεται κανείς – ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

 

«Είναι τιμή μου που με επέλεξε η Yamaha. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη κι αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα».

 

«Απ’ όταν ξεκίνησα την καριέρα μου ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ με την M1. Λυπάμαι όμως που αν γίνει θα γίνει εις βάρος του Valentino. Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα. Σε όλους λείπει το #46 από την πίστα».

 

Ο ίδιος ο Rossi αποκάλυψε ότι για δυο ημέρες πέρασε πολύ άσχημα, ενώ στη συνέχεια συνήλθε και τώρα είναι καλά και έτοιμος 100% να επιστρέψει. Μένει να βγει ένα από τα επόμενα τεστ αρνητικό.

 

«Ο ιός είναι περίπλοκος και πολύ σοβαρός», έλεγε ο Rossi. «Ένοιωθα πολύ άσχημα για δυο ημέρες, μετά όμως συνήλθα και είμαι 100% έτοιμος. Πάντα ακολουθούσα τις οδηγίες των γιατρών».

 

«Δυστυχώς χτες (σ.σ. Τρίτη) έκανα άλλο ένα τεστ και ήταν θετικό. Τουλάχιστον έχω ευκαιρία να επιστρέψω στην πίστα μέχρι το Σάββατο».

 

«Πραγματικά θέλω να επιστρέψω και πάλι στις πίστες και στην ομάδα μου. Ελπίζω ένα από τα επόμενα τεστ να βγει αρνητικό. Νοιώθω καλά… έχασα ήδη δυο Αγώνες κι αυτό είναι πολύ…»

Επόμενο άρθρο »

ΣΟΚ: Tιμωρήθηκε η Yamaha και όχι οι οδηγοί

« Προηγούμενο άρθρο

O Max Biaggi στα 408χλμ/ώρα με την Voxan

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα