• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΣΟΚ: Tιμωρήθηκε η Yamaha και όχι οι οδηγοί
Το Πρωτάθλημα παίρνει φωτιά
Νέα 05/11/2020 - 00:20

Η MSMA, η Ένωση των Κατασκευαστών έχει αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα στα οποία η Yamaha, η Monster Energy Yamaha & η Petronas Yamaha SRT βρέθηκαν παραβατικές και γι αυτό τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών. 

Σε μια εσωτερική εποπτεία των κινητήρων που χρησιμοποίησε η Yamaha Motor Company στον πρώτο Αγώνα της Χερέθ, η εταιρία απέτυχε να σεβαστεί το πρωτόκολλο που απαιτεί την ομόφωνη απόφαση της MSMA για τεχνικές αλλαγές.  

Για αυτό το λόγο η Yamaha Motor Company χάνει 50 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (τους διπλάσιους από αυτούς που κέρδισε στην Χερέθ 1). Η ομάδα Μonster Energy Yamaha MotoGP χάνει 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα των Ομάδων και η Petronas Yamaha SRT χάνει 37 βαθμούς. Είναι οι βαθμοί που κερδήθηκαν με αυτούς τους κινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στην Χερέθ 1. 

Η νέα βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών είναι:
Ducati - 171
Suzuki - 163
Yamaha - 158
KTM - 143
Honda - 117
Aprilia - 36

Πρωτάθλημα Ομάδων:
Team Suzuki Ecstar - 242
Petronas Yamaha SRT - 198
Ducati Team - 180
Red Bull KTM Factory Racing - 157
Monster Energy Yamaha MotoGP - 156
Pramac Racing – 128

Στο Πρωτάθλημα Οδηγών δεν αλλάζει κάτι, καθόσον θεωρήθηκε ότι οι οδηγοί δεν ευθύνονται για την παράβαση του Κατασκευαστή.

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι με τους δύο πρώτους κινητήρες όλων των οδηγών της Yamaha να έχουν αποσυρθεί, θα πρέπει στους τρεις τελευταίους αγώνες να κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα με τους εναπομείναντες κινητήρες, ή να βάλουν νέο κινητήρα και να ξεκινήσουν τελευταίοι. Ο Vinales αποκάλυψε ότι ήδη από την Αραγκόν κάνει λιγότερους γύρους στις δοκιμές για να του φτάσουν οι κινητήρες και έτσι δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά τη μοτοσυκλέτα του. 

Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα και για τους τρεις οδηγούς που ακολουθούν τον Mir στη βαθμολογία!

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

O Rossi στην Βαλένθια, αρνητικός στον covid-19

« Προηγούμενο άρθρο

Αναμονή στην Yamaha. Πάλι θετικός στα τεστ ο Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα