• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Aprilia και οι… μνηστήρες της!
Πολλοί υποψήφιοι για τη θέση του Iannone
Νέα 17/11/2020 - 15:24

Μετά την ανακοίνωση του τετραετούς αποκλεισμού του Andrea Iannone από κάθε αθλητική δραστηριότητα, η Aprilia ψάχνει τον αντικαταστάτη του για το 2021.

 

Το εργοστάσιο έχει πολλές επιλογές και δεν βιάζεται να επιλέξει ποιος θα είναι αυτός που θα βρεθεί στο πλάι του Aleix Espargaro τη νέα σεζόν.

 

Ο Massimo Rivola έχει παραδεχτεί ότι η ομάδα δεν κοιτάει μόνο στο paddock του MotoGP, αλλά έχει το βλέμμα της στραμμένο και στα WSBK.

 

«Η Moto2 είναι ένας προθάλαμος για το MotoGP, αλλά και τα WSBK αφού είδαμε πόσο γρήγορος ήταν ο Garrett Gerloff στο βρεγμένο», έλεγε ο Rivola.

 

Από τα WSBK υπάρχουν τρεις οδηγοί που δεν έχουν βρει ομάδα για το 2021 και όλοι τους θα ήταν ενδιαφέρουσες επιλογές για την Aprilia.

 

Ο πιο επιτυχημένος από τους τρεις είναι ο Chaz Davies, με 31 νίκες στο όνομά του και τρεις φορές δεύτερος στο Πρωτάθλημα.

 

Ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί στο MotoGP εδώ και 14 χρόνια, σε αντίθεση με το δεύτερο όνομα από τα WSBK που θα μπορούσε να επιστρέψει στο paddock.

 

Αυτός είναι ο Loris Baz, που έχει περάσει τρία χρόνια στο MotoGP με την Avintia και την Forward Racing, με την τελευταία του χρονιά εκεί να είναι το 2017.

 

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Eugene Laverty που έχει δυο χρόνια εμπειρίας στο MotoGP, αλλά τα τελευταίο διάστημα δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

 

Μάλιστα ο Laverty έχει καλή σχέση με την Aprilia, με την οποία ήταν δεύτερος το 2013 στα WSBK πίσω από τον Tom Sykes.

 

Αν όμως η Aprilia αποφασίσει να επενδύσει στο μέλλον, τότε υπάρχει η εξαιρετική περίπτωση του Marco Bezzecchi από την Moto2.

 

Ο Ιταλός έχει ξεχωρίσει φέτος στην κατηγορία και παραμένει ένας από τους 4 διεκδικητές του Τίτλου, αν και έχει διαφορά 23β από την κορυφή.

 

Ο Fabio Di Giannantonio θα ήταν άλλη μια καλή περίπτωση και ο Ιταλός φαίνεται ότι θα είναι οδηγός της Aprilia στη μεγάλη κατηγορία, αλλά το 2022 και σε δορυφορική ομάδα!

 

Ο Diggia παραμείνει στην Moto2 το 2021, επιστρέφοντας στην ομάδα του Fausto Gresini με την οποία είχε αγωνιστεί στην Moto3.

 

Αυτή η κίνηση σημαίνει ότι πιθανότατα θα είναι στη μεγάλη κατηγορία το 2022 με τον Gresini, που θα είναι η δορυφορική ομάδα της Aprilia από εκείνη τη χρονιά και μετά.

 

Ένα μεγάλο αουτσάιντερ αυτή την ώρα είναι και ο Tito Rabat, που αρχικά πιστευόταν ότι είχε ήδη υπογράψει με την Barni Racing στα WSBK, αλλά κρατάει τις επιλογές του ανοιχτές.

 

Τέλος, υπάρχει και το όνομα του δοκιμαστή της ομάδας, του Lorenzo Savadori (φωτό), που συγκεντρώνει κάποιες λίγες πιθανότητες να κάνει τελικά την έκπληξη.

Επόμενο άρθρο »

H Brembo στο Portimao

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Είναι σαν να ονειρευόμαστε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα