• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διαφορετικοί στην TV, ίδιοι στην τηλεμετρία!
Νέα 11/12/2020 - 15:27

Βλέποντας κανείς τον Marc Marquez να «παλεύει» με την Honda του και τον Alex να είναι περισσότερο ομαλός πάνω σ’ αυτή, θα πίστευε ότι οι δυο τους διαφέρουν αρκετά.

 

Ωστόσο ο Alex, σε συνέντευξη τύπου της Honda, δήλωσε ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι τα δυο αδέλφια έχουν παρόμοιο στυλ, κάτι που φαίνεται στις τηλεμετρίες!

 

«Από την τηλεόραση φαινόμαστε διαφορετικοί κι αυτό ίσως οφείλεται επειδή είμαι λίγο ψηλότερος κι έτσι δεν κινούμαι τόσο πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Όταν όμως βλέπουμε τις τηλεμετρίες είναι ίδια. Όχι 100% αλλά πολύ κοντά».

 

Στη συνέχεια μίλησε αναλυτικά για τη φετινή χρονιά.

 

«Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουμε μετά το lockdown. Ήθελα ένα βάθρο στο βρεγμένο και ήρθε στη Γαλλία, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήμουν τόσο γρήγορος και στο στεγνό».

 

«Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι είχαμε συνεχόμενους Αγώνες και βελτιωθήκαμε. Ειδικά στο τεστ του Misano κερδίσαμε πολλά».

 

«Ήταν συνδυασμός πραγμάτων που μας βοήθησε. Μάθαμε καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και απέκτησα αυτοπεποίθηση. Όταν την έχεις είσαι πιο γρήγορος».

 

«Και τα δυο βάθρα που πήραμε ήταν πολύ θετικά και τώρα το σημαντικό είναι να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο όπως στους τελευταίους Αγώνες».

 

Αν και ήταν αυτός που χάρισε στην Honda τα μοναδικά της βάθρα για το 2020, εν τούτοις ο Ισπανός έχει χάσει τη θέση του από την εργοστασιακή ομάδα.

 

«Τώρα πια όλοι υπογράφουν πάρα πολύ νωρίς τα συμβόλαια και η κατάσταση με τον Covid-19 έκανε ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση».

 

«Έτσι πήραν αυτή την απόφαση. Όμως το συμβόλαιό μου δεν αλλάζει κι έτσι δεν το βλέπω σαν πισωγύρισμα. Το συμβόλαιο είναι ίδιο όπως το υπέγραψα την πρώτη φορά».

 

Όλες οι Honda θα είναι ίδιες και τη νέα χρονιά, με τον Alex Marquez να λέει σχετικά με τη μοτοσυκλέτα του.

 

«Το σημαντικό με τη μοτοσυκλέτα είναι να καταλάβουμε πώς να εκμεταλλευτούμε κιι άλλο την έξτρα δύναμη από το 2019-2020».

 

«Χάνουμε σε επιτάχυνση και είναι σημαντικό να καταφέρουμε να βάλουμε όλη τη δύναμη στον πίσω τροχό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 

«Κατά τ’ άλλα είμαι πολύ χαρούμενος. Ακόμα προσαρμόζομαι βέβαια και θα είναι σημαντικό να δούμε τη νέα μοτοσυκλέτα. Άλλωστε με τους νέους κανονισμούς δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά».

 

Τέλος μίλησε και για τους στόχος του τη νέα σεζόν.

 

«Δεν έχω εμπειρία σε πίστες που δεν πήγαμε φέτος και δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβω εμφανίσεις όπως αυτή στην Jerez».

 

«Στόχος μου είναι να γίνω πιο σταθερός, να παλεύω για θέσεις στην 8άδα-10άδα και κάποιες φορές να είμαι στην 5άδα. Να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να κερδίζω σε εμπειρία».

Επόμενο άρθρο »

Chicho Lorenzo: Ο Rossi δεν είχε αντιπάλους!

« Προηγούμενο άρθρο

Dall’Igna: Το ξέραμε ότι ο Dovi θα φύγει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα