• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είναι λυπηρό. Πολύ λυπηρό…
Νέα 19/09/2020 - 10:10

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από την παρουσίαση της νέας του ομάδας, ο Valentino Rossi αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, μίλησε όμως και για τον καλό του φίλο Fausto Gresini. «Για τον Fausto είναι μία λυπητερή ιστορία και όλοι μας νιώθουμε άσχημα. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στα 60 του χρόνια, αλλά πέθανε από τον Covid-19. Όλοι όμως ξέρουμε ότι μπορείς να πεθάνεις από αυτόν τον ιό, ακόμα και αν είσαι καλά. Εγώ προσωπικά γνώριζα τον Fausto από όταν ήμουν πολύ μικρός».

Ο Valentino έκανε το ντεμπούτο του στο paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1996 αλλά παρακολουθούσε και προηγουμένως τους Αγώνες.

«Τον θυμάμαι που πάλευε με τον Capirossi, γιατί παρακολουθούσα όλους τους Αγώνες. Ο πατέρας μου ήταν πρώην αναβάτης κι έτσι ήξερα τους οδηγούς και τον Fausto. Επίσης δώσαμε μάχες εναντίον του στα 250cc αλλά και στη μεγάλη κατηγορία, το 2003, το 2004, και το 2005 αλλά και το 2006. Ήμασταν δυνατοί αντίπαλοι. Νομίζω ότι ο Fausto ήταν ένα δυνατό σημείο αναφοράς στο paddock για τους Ιταλούς».

Τα τελευταία χρόνια ο Gresini είχε αρκετές επιτυχίες στις μικρότερες κατηγορίες, με αποκορύφωμα βέβαια την κατάκτηση του Τίτλου στην Moto3 με τον Jorge Martin. Ο Rossi, ο οποίος και αυτός όπως και ο Gresini βοήθα νεαρούς αναβάτες να αναδειχθούν στο άθλημα με την Ακαδημία του, πρόσθεσε:

«Βοήθησε αναβάτες στην Moto2 αλλά και στο MotoGP. Επιπλέον η δική μας ομάδα είναι μόλις 15 χιλιόμετρα από τη δική του. Πάντα μιλούσαμε για αυτό. Είναι πολύ άσχημο που δεν τον έχουμε πια μαζί μας. Ήταν μία σημαντική εικόνα στο paddock».

Επόμενο άρθρο »

Qatar2 Test Ημέρα 2: Οι χρόνοι στις 17:00

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2021: Ειδικές 6 και 7

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα