• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar2 MotoGP ΚΑΤ: o Martin o τρομερός!
Pole για τον Rookie, 1-2 για την Pramac
Νέα 03/04/2021 - 21:57

O αέρας στην πίστα Losail International Circuit ήταν δυνατός και αντίθετος στη μεγάλη ευθεία, αλλά οι οδηγοί του MotoGP™ έδωσαν ένα σόου στις Κατατακτήριες με τον rookie Jorge Martin (Pramac Racing) να εντυπωσιάζει, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:53.106, γράφοντας και την υψηλότερη τελική που περιορίστηκε λόγω του αντίθετου ανέμου στα 349.5 χλμ/ώρα. Μας έλεγε την περασμένη εβδομάδα ο αρχιμηχανικός του ο Daniele Romagnoli ότι έχει εντυπωσιαστεί από το πόσο γρήγορα μαθαίνει ο 23χρονος Μαδριλένιος και από το πόσο ατρόμητος είναι και ο οδηγός του τρέλανε όλο τον κόσμο σήμερα, μόλις στο 2ο του αγώνα, όπως και την περασμένη Κυριακή που από 14ος έστριψε 4ος στην πρώτη στροφή.

Ο ομόσταυλός του, ο Γάλλος Johann Zarco ήταν 0.157 του δευτερολέπτου αργότερος, αλλά και αυτός εντυπωσίασε με τις δύο μοτοσυκλέτες της δορυφορικής ομάδας της Ducati να δίνουν τρομερή χαρά στον ιδιοκτήτη της ομάδας Paolo Campigniotti, που δεν είχε βρεθεί στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Κατάρ. 

Martin - Zarco, Pramac Ducati
Martin - Zarco, Pramac Ducati

Χάνοντας 13 χλμ/ώρα σε τελική ταχύτητα ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ήταν μόλις 0.004 του δευτερολέπτου πίσω από τον Γάλλο και συμπλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά είναι σίγουρος ότι στην πρώτη στροφή αύριο μάλλον θα είναι 5ος, αφού στη 2η σειρά βρίσκονται άλλες δύο Ducati, οι εργοστασιακές των Jack Miller & Pecco Bagnaia. Ανάμεσα σε αυτές ο έτερος εργοστασιακός της Yamaha, o Fabio Quartararo.

Στην 7η θέση, την τρίτη σειρά της εκκίνησης ανοίγει ο εξαιρετικός και πάλι Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) που επιβεβαιώνει το καλό κλίμα που υπάρχει στην Ιταλική εταιρία που φέτος έχει κάνει το άλμα – προς το παρόν!

Jorge Martin
Jorge Martin

Δίπλα του οι δύο Suzuki των Alex Rins & Joan Mir, με τον 2ο να έχει περάσει με επιτυχία από τις δύσκολες ΚΑΤ1. 

Οι Morbidelli, Bradl & Oliveira ξεκινούν από την 4η σειρά και η άλλη ευχάριστη έκπληξη είναι η 13η θέση του Luca Marini (SKY VR|46 Esponsorama) που έχασε την πρόκριση στις ΚΑΤ2 για 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πίσω από τον ετεροθαλή αδελφό του Rossi, o αδελφός του Marquez, o Alex (LCR Honda Castrol), που βρέθηκε μπροστά από τον πολλά υποσχόμενο την περασμένη Κυριακή Pol Espargaro (Repsol Honda Team). 

O Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) ήταν απογοητευμένος με την 21η θέση του, αφού δεν κατάφερε να βρει καμία λύση με τη φθορά του πίσω ελαστικού και αυτό επηρέασε το στήσιμο της μοτοσυκλέτας γενικότερα, τη στιγμή που μόλις 7 μέρες νωρίτερα ξεκινούσε από την 4η θέση, ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση της Μ1 και της ομάδας. Μέσα σε μια εβδομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα δοκιμάσει κάτι στο αυριανό ζέσταμα με στόχο να σώσει κάπως την παρτίδα...

Maverick Vinales 3os
Maverick Vinales 3os

Κατατακτήριες 2:

1. Jorge Martin (Pramac Racing) – 1:53.106
2. Johann Zarco (Pramac Racing) + 0.157
3. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.161
4. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) + 0.197
5. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.363
6. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.548
7. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) + 0.599
8. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.639
9. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0.679
10. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 0.688
11. Stefan Bradl (Repsol Honda Team) + 1.118
12. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) + 1.990

Στα συνοδευτικά αρχεία δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των KAT1 & KAT2:

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ποτέ δεν ήμουν δυνατός

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar2 Moto2 ΚΑΤ: Ο Lowes πάλι στην pole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα