• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια αναμονή 21 χρόνων θα τελειώσει φέτος
Θα πάρει βάθρο η Aprilia;
Νέα 27/04/2021 - 23:09

Ο λόγος γίνεται φυσικά για το πολυαναμενόμενο βάθρο της Aprilia που πολλοί περιμένουν φέτος. Περισσότερο σίγουρος απ'όλους εμφανίζεται ο ίδιος ο αναβάτης της, Aleix Espargaro:

"Φέτος θα τερματίσουμε στο βάθρο 100%. Δεν θα περιμένουμε μέχρι του χρόνου".

Το αποτέλεσμα του αγώνα της Πορτογαλίας, το οποίο ισοφάρισε τον καλύτερο τερματισμό της Aprilia στα MotoGP (6η θέση), δεν ενθουσίασε τον Aleix, ο οποίος πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάει καλύτερα.
"Μετά το ζέσταμα ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να παλέψω για το βάθρο. Αλλά δεν είχα κράτημα λόγω της θερμοκρασίας της πίστας. Ήταν 20 βαθμοί Κελσίου πάνω από τα δοκιμαστικά και το ζέσταμα και γλιστρούσα πολύ".

Οι βελτιώσεις φέτος φαίνεται να μην προέρχονται από μια μεγάλη αλλαγή σε ένα συγκεκριμένο τομέα, αλλά από μικρές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε χρόνος ανάμεσα στους αγώνες για να γίνει η ανάλυση δεδομένων που χρειαζόταν, κάτι το οποίο έγινε τον χειμώνα.

"Πρέπει ακόμα να δουλέψουμε σε κάποια σημεία, αλλά η μοτοσυκλέτα είναι πιο ανταγωνιστική. Όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε άλλους αναβάτες δυσκολεύομαι αρκετά, αλλά όταν είμαι μόνος μου μπορώ να επικεντρωθώ στις γραμμές μου και να είμαι από τους πιο γρήγορους αναβάτες", δήλωσε ο Aleix.

Το τελευταίο βάθρο της Αprilia στη μεγάλη κατηγορία ήταν το 2000 στο Μugello και στο Donington Park, με τον Jeremy McWilliams, πριν την έλευση των τετράχρονων και της κατηγορίας των MotoGP, με την RSW-2, τη 2κύλινδρη μοτοσυκλέτα των 500cc, με την οποία συμμετείχε τότε το Ιταλικό εργοστάσιο. 


 


 

O Aleix Espargaro ήταν θεαματικός στο Κατάρ
O Aleix Espargaro ήταν θεαματικός στο Κατάρ
Η Aprilia RSW-2 500 του Harada
Η Aprilia RSW-2 500 του Harada

Επόμενο άρθρο »

Brembo: Οι γύροι 2-8 πιο απαιτητικοί στα φρένα

« Προηγούμενο άρθρο

Loris Capirossi: Φοβάμαι ότι ο Acosta θα μου κλέψει το ρεκόρ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα