• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia υπογράφει συμβόλαιο με την Dorna!
μέχρι το 2026
Νέα 29/04/2021 - 17:05

Η Dorna ανακοίνωσε την σύναψη συμβολαίου με το ιταλικό εργοστάσιο μέχρι και το 2026. Από το 2022 και για τις επόμενες πέντε σεζόν, η Aprilia θα συμμετέχει ως κατασκευαστής στα MotoGP, με την λήξη του προηγούμενού της συμβολαίου με την Gresini Racing, με την οποία συνεργαζόταν από το 2015.

"Είμαι προφανώς χαρούμενος με αυτή την συμφωνία", δηλώνει ο Massimo Rivola, RACING CEO της Aprilia. "Από την επόμενη χρονιά θα συμμετέχουμε επίσημα ως κατασκευαστές, κάτι που ανοίγει νέες και ελπίζουμε μεγάλες ευκαιρίες και θα χρειαστεί να αναλάβουμε πολλές νέες ευθύνες. Είναι ένα φυσικό βήμα που κάνουμε, καθώς έχουμε δει τα πρώτα θετικά σημάδια της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει, πρώτα και κύρια στην δομή μας και κατά συνέπεια στις όμορφες μοτοσυκλέτες μας RS-GP. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας και η ευγνωμοσύνη μας βρίσκονται με την Gresini Racing, η οποία μας συνόδευσε αυτά τα χρόνια. Στην μνήμη του Fausto, εύχομαι στην ομάδα και στο προσωπικό της ό,τι καλύτερο για τις επόμενες χρονιές".

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με την Aprilia σε ένα εγχείρημα που έχει θέσει πολλούς συναρπαστικούς στόχους, όχι μόνο όσον αφορά την απόδοση στους αγώνες, αλλά και στην γενική τεχνική αρτιότητα στο πρωτάθλημα", δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna. 

 

Η Aprilia έχει κερδίσει τον εκπλητικό αριθμό των 54 παγκοσμίων πρωταθλημάτων, τα 38 από αυτά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα GP.  Eίναι ο Ευρωπαίος κατασκευαστής με τις περισσότερες νίκες σε GP (294) ενώ πολλοί οδηγοί που διαμόρφωσαν την ιστορία των GP τις τελευταίες δεκαετίες, έκαναν το ντεπούτο τους στην Aprilia όπως οι Max Biaggi, Loris Capirossi, Alex Gramigni, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner, Manuel Poggiali, Marco  Simoncelli και Alvaro Bautista.

 

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez : Αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλειά μου και μετά ο αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Aramco - VR|46 στο MotoGP για το 2022 - 2026!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα