• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha και Viñales λήγουν άμεσα την συνεργασία τους!
Νέα 20/08/2021 - 13:22

H Yamaha και ο Maverick Viñales αποφάσισαν από κοινού να βάλουν τέλος στην συνεργασία τους άμεσα και όχι στο τέλος του 2021, όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως. 

Μετά τον αγώνα του Assen (28 Ιουνίου) είχε ήδη ανακοινωθεί ότι η Yamaha και ο Maverick Viñales δεν θα συνέχιζαν μαζί του χρόνου, σπάζοντας το διετές συμβόλαιο που είχαν μέχρι και το 2022. Μετά όμως τα γεγονότα που συνέβησαν στο Grand Prix της Styria και μετά από πολύ σκέψη και από τα δύο μέρη, πάρθηκε η απόφαση η συνεργασία να τερματιστεί άμεσα. 

"Στο Assen, η Yamaha και ο Viñales ήδη ανακοίνωσαν την κοινή απόφαση τους να διακόψουν την συνεργασία τους, που θα κρατούσε ως το 2022, στο τέλος του 2021", ήταν τα λόγια του Lin Jarvis. "Υπήρξε μια δέσμευση, τόσο από τον αναβάτη όσο και από την ομάδα, να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν, με την ομάδα να εγγυάται πλήρη στήριξη και τον αναβάτη να κάνει την μέγιστη προσπάθεια, ώστε να τελειώσουμε την συνεργασία μας θετικά".

" Δυστυχώς στην Styria ο αγώνας δεν πήγε καλά, ούτε τελείωσε καλά και, συνεπακόλουθα, μετά από πολύ σκέψη πήραμε την κοινή απόφαση ότι θα ήταν καλύτερα και για τις δύο μεριές, αν τελειώναμε την συνεργασία μας νωρίτερα. Ο πρόωρος διαχωρισμός θα αποδεσμεύσει τον αναβάτη, ώστε να είναι ελεύθερος να ακολουθήσει τα πλάνα του για το μέλλον και θα επιτρέψει στην ομάδα να επικεντρωθεί στους υπόλοιπους αγώνες του 2021, με κάποιον αναπληρωτή αναβάτη - που ακόμα δεν έχει καθοριστεί ποιός θα είναι ".

"Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της Yamaha προς τον Maverick. H Yamaha θα συνεχίσει να θυμάται τις καλές στιγμές και να εκτιμά την δουλειά που και τα δύο μέρη έριξαν σε αυτά τα 4,5 χρόνια που περάσαμε μαζί, τα οποία έφεραν 8 νίκες, 24 βάθρα και δύο τρίτες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2017 και το 2019. Ευχόμαστε στον Maverick ό,τι καλύτερο για το μέλλον ".

Από πλευράς του, ο Maverick Viñales δήλωσε τα εξής. 

"Ακολουθώντας την κοινή απόφαση που πήραμε στο Assen να λήξουμε την συνεργασία μας ένα χρόνο νωρίτερα, αποφασίσαμε επίσης να αφοσιωθούμε στο να τερματίσουμε την φετινή σεζόν με την μέγιστη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά στην Styria, ο αγώνας δεν πήγε όπως θα περιμέναμε και δυστυχώς δεν τελείωσε καθόλου καλά".

"Μετά από βαθιά σκέψη και τα δύο μέρη αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να λήξουμε την συνεργασία μας άμεσα. Είμαι βαθιά ευγνώμων στην Yamaha για αυτή την ευκαιρία. Επίσης είμαι ευγνώμων για την στήριξη που μου έδωσαν τα τελευταία 4,5 χρόνια αγώνων και θα θυμάμαι με περηφάνια τα αποτελέσματα που πέτυχαμε μαζί. Θα έχω πάντα απεριόριστο σεβασμό για την Yamaha και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο ".

 

Επόμενο άρθρο »

Τί σταμάτησε τον Marquez;

« Προηγούμενο άρθρο

Διαζύγιο Redding- Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα