• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Petronas αποχωρεί από όλες τις κατηγορίες στο τέλος του 2021
Η νέα ομάδα για τα MotoGP θα ανακοινωθεί στο Misano
Νέα 26/08/2021 - 22:11

Τα νέα για την αποχώρηση της Petronas από τα MotoGP ως χορηγού είχαν ήδη γίνει γνωστά. Σήμερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της απόσυρσης της ομάδας Petronas Sepang Racing Team στο τέλος του 2021. Η ομάδα, που εκπροσωπείται από την Petronas Sprinta Racing στην Μoto3 και στην Moto2 και από την Petronas Yamaha Sepang Racing Team στα MotoGP, επιβεβαίωσε ότι θα πάψει κάθε αγωνιστική και μη αγωνιστική δραστηριότητα με το τέλος της φετινής σεζόν.

Παρόλα αυτά, τα κεφάλια της ομάδας του MotoGP, Razlan Razali και Johan Stifegelt θα παραμείνουν στα MotoGP ξεκινώντας με νέα ομάδα από το 2022, η οποία θα ανακοινωθεί, μαζί με τον βασικό χορηγό της, στο Grand Prix του Misano, στις 16 Σεπτέμβρη. 

Η Petronas Sepang Racing Team δημιουργήθηκε το 2018 και αγωνιζόταν σε όλες τις κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 2019. Η ομάδα υποστηριζόταν και στις 3 κατηγορίες από την Petronas και υπό την ιδιοκτησία της Sepang International Circuit.

Μόλις στον τέταρτο αγώνα τους στα MotoGP, η ομάδα βρισκόταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και το πρώτο βάθρο ήρθε μετά από επτά αγώνες. Το 2020 η ομάδα κατάφερε την πρώτη νίκη για δορυφορική Yamaha σε πάνω από 20 χρόνια και τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα ομάδων, με τον Franco Morbidelli να τερματίζει δεύτερος στο πρωτάθλημα αναβατών. Στα τρία χρόνια ύπαρξής της, η Petronas Sepang Racing Team έχει πετύχει pole position και βάθρα και στις 3 κατηγορίες και νίκες στην Moto3 και στα MotoGP.

Η προέλευση της ομάδας βρίσκεται στο 2015, με την Μ7 DRIVE SIC Racing Team στην Moto3, η οποία πέτυχε 2 βάθρα στην πρώτη της σεζόν. Η Petronas ήρθε το 2017, γεννώντας την Petronas Sprinta Racing και τον επόμενο χρόνο συμμετείχε και στην Moto2.

H Petronas Sepang Racing θα ήθελε να ευχαριστήσει τους οπαδούς της, το προσωπικό της, τους συνεργάτες της και τους αναβάτες της που έλαβαν μέρος σε αυτό το υπέρχχο ταξίδι.

Ο Razlan Razati σχολίασε: " Βιώσαμε ένα υπέροχο ταξίδια αυτά τα χρόνια. Από μια μικρή αρχή το 2015, υπήρξε ένα μεγάλο βήμα για εμάς το 2018 που εξασφαλίσαμε την είσοδό μας στα MotoGP και φτιάξαμε μια ομάδα από το μηδέν. Το 2019 μόλις σε τέσσερις αγώνες στην πρώτη μας χρονιά ήμασταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Στον έβδομο αγώνα ήμασταν στο βάθρο. Το 2020 εξασφαλίσαμε την πρώτη νίκη για δορυφορική Yamaha σε πάνω από 20 χρόνια και τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα ομάδων και αναβατών. Το 2021 αγωνιστήκαμε με τον καλύτερο αναβάτη όλων των εποχών, τον Valentino Rossi. Αυτή είναι μια τρομερή ιστορία".

"Η ομάδα θα τρέξει τον τελευταίο της αγώνα στην Valencia και ευχαριστούμε όλο το προσωπικό, τους αναβάτες, τους οπαδούς και τους συνεργάτες μας για την στήριξή τους. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε την Petronas, χωρίς την οποία τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει. Μαζί προωθήσαμε το όνομα της Petronas και την Μαλαισιανή πραγματογνωμοσύνη στις πρώτες θέσεις του grid και πετύχαμε πολύ διαφήμιση και κάλυψη, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Η τελευταία μας σεζόν δεν έχει φτάσει ακόμα στην λήξη της και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες. Σας ευχαριστούμε όλους".

Ο Johan Stigefelt προσέθεσε: "Eυχαριστούμε την Petronas για την ευκαιρία που μας έδωσε τα τελευταία τρία χρόνια και για όσα πετύχαμε μαζί. Λυπάμαι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το πρότζεκτ, καθώς εγκαθιδρύσαμε μια δυνατή ομάδα και στις 3 κατηγορίες πολύ γρήγορα και το όραμά μας ήταν αυτή η κατάσταση να συνεχίσει. Δουλέψαμε με εξαιρετικό προσωπικό, τρομερούς αναβάτες και απολαύσαμε την υποστήριξη πολύ καλών συνεργατών και απίστευτων οπαδών και προσφέρουμε την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς".

"Ευχαριστούμε επίσης την Sepang International Circuit με την οποία η σχέση μας πάει πίσω στο 2015. Μαζί αναπτυχθήκαμε από μια μικρή ομάδα της Moto3 με δύο αναβάτες σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες που υπήρξαν ποτέ στο paddock. Είμαι περήφανος που ήμουν κομμάτι αυτού του ταξιδιού και χωρίς την Sepang International Circuit, αυτό δεν θα συνέβαινε".

"Σαν ομάδα, πετύχαμε την πρώτη μας νίκη, στην Moto3, στο Le Mans με τον John McPhee το 2019 και είχαμε ήδη πάρει την πρώτη μας pole position στα MotoGP με τον Fabio Quartararo στην Jerez την ίδια χρονιά. Απολαύσαμε έξι νίκες στα MotoGP το 2020, μοιρασμένες μεταξύ του Fabio Quartararo και του Franco Morbidelli. Έχουμε τρομερές αναμνήσεις από τα τελευταία τρία χρόνια αλλά τώρα κοιτάμε την υπόλοιπη σεζόν για να τελειώσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

"Ειδικά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους στις ομάδες της Moto3 και της Moto2, που δεν είναι μόνο συνεργάτες, αλλά έχουν εξελιχθεί σε πραγματικούς φίλους τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να λέω αντίο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ειδικά εφόσον έχουν συνεισφέρει στην επιτυχία μας και στο οικοδόμημα που φτιάξαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Για το μέλλον, έχουμε ένα νέο, ενθουσιαστικό πρότζεκτ. Παραμένουμε στο paddock των MotoGP με νέα εμφάνιση. Αλλά περισσότερα πάνω σε αυτό αργότερα. Προς το παρόν έχουμε τους υπόλοιπους αγώνες του 2021 για να αγωνιστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Σας ευχαριστούμε όλους".

 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP και Manchester City

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα