• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ζήτησα συγνώμη από τον Martin
Ήταν δικό μου λάθος
Νέα 29/08/2021 - 21:45

O Marc Marquez σήμερα ξεκίνησε τον αγώνα θέλοντας να παλέψει για το βάθρο, αλλά εγκατέλειψε τον αγώνα στον πρώτο γύρο, μετά την πτώση του που συμπαρέσυρε τον Jorge Martin, ενώ οι δύο οδηγοί ήδη είχαν επαφή λίγες στροφές πριν. Αυτή ήταν η τρίτη πτώση του Σαββατοκύριακου για τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Υπήρχε κάτι κοινό σε αυτές τις πτώσεις; Κάποια ομοιότητα;

"Όχι", άπάντησε ο Marquez. "Η κατάσταση με τον Bastianini ήταν προφανώς διαφορετική. Βρισκόταν στην μέση της πίστας. Πολλές φορές δεν γίνεται κατανοητό πόσο γρήγορα γίνονται τα πράγματα στα MotoGP. Όσο για τον αγώνα, ζήτησα συγνώμη από τον Martin. Ήταν εντελώς δικό μου το λάθος. Ήμουν πολύ αισιόδοξος. Ο Martin βγήκε εκτός γραμμής. Δεν είχα χρόνο να αλλάξω στην δεύτερη και μετά στην τρίτη. Ήταν λάθος υπολογισμός. Επίσης θέλω να πω συγνώμη στην Pramac. Ήμουν πολύ αισιόδοξος. Αυτά έχουν οι αγώνες. Έκανα ένα λάθος σήμερα".

Πώς εξέλαβε ο Jorge την απόλογία σου;

"Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω να τον βρω. Έτρωγε. Νιώθω άσχημα γιατί είχαμε τον ρυθμό για το βάθρο. Είναι αλήθεια ότι ήμασταν εκτός γραμμής και ούτε εγώ ούτε αυτός ήμασταν τοποθετημένοι σωστά. Λυπάμαι που του κατέστρεψα τον αγώνα. Δέχτηκε την συγνώμη μου. Είναι δύσκολο ψυχολογικά όταν κάνεις τέτοια λάθη, ειδικά όταν εμπλέκεις και άλλους".

Τρεις πτώσεις είναι πολλές. Προφανώς δεν οδηγείς όπως συνήθως.

"Όχι, δεν οδηγώ όπως παλιά. Στις ΕΔ1, ήταν μεγάλη πτώση, αλλά προκλήθηκε από κρύο λάστιχο. Στην δεύτερη ήμουν αργός. Είχα ένα ξαφνικό κούνημα που με έπιασε εξαπίνης. Μετά έκανα ένα λάθος στον πρώτο γύρο. Είχα ήδη ακουμπήσει με τον Martin στην έβδομη στροφή. Δεν υπολόγισα καλά, ήμουν πολύ αισιόδοξος. Στον πρώτο γύρο πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Φέτος είναι δύσκολα τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και ψυχολογικά, αλλά πρέπει να επιμείνουμε γιατί όσο βελτιώνομαι, θα γίνομαι και πάλι γρήγορος και τα πράγματα θα αλλάξουν".

Τί ακριβώς πήγε στραβά;

"Βλέπω την πραγματικότητα της στιγμής που ζω. Η πρόθεσή μου ήταν να προσπεράσω. Κάτι έπρεπε να συμβεί που δεν συνέβη και ήμουν ήδη άσχημα τοποθετημένος από την έβδομη στροφή. Έκανα λάθος και όταν κάνεις λάθος πρέπει να δέχεσαι όλη την κριτική για αυτό".

Τί είναι αυτό που σε ενοχλεί πιο πολύ;

"Με νευριάζει που χάλασα τον αγώνα ενός άλλου αναβάτη. Επίσης, το ότι ήταν ένας καλός αγώνας για να παλέψω για το βάθρο. Το καλό είναι ότι ήμουν γρήγορος, το οποίο μου δίνει το κίνητρο για να συνεχίσω να παλεύω. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω, αυτή είναι η πραγματικότητα".

Ο Quartararo κέρδισε με διαφορά. Είναι η πέμπτη φορά φέτος. Έχει τελειώσει το πρωτάθλημα;

"Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, αλλά ο Fabio είναι ο ταχύτερος στην πίστα και επίσης, στην Αυστρία που είχε προβλήαμτα, υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Το έχω ήδη πει, καιρό πριν, ότι στοιχηματίζω πάνω του και το επαναλαμβάνω. Πιέζει για 4-5 γύρους και μετά ελέγχει τον αγώνα".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Είναι σαν όνειρο

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα