• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Lorenzo Baldassarri μεταφέρεται στην WorldSSP
Με την Evan Bros Yamaha
Νέα 11/01/2022 - 16:14

Η Evan Bros Yamaha WorldSSP είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον αναβάτη Lorenzo Baldassarri, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport το 2022, οδηγώντας την Yamaha R6 της ομάδας της ομάδας από την Ravenna και θα μοιραστεί το γκαράζ με τον Peter Sebestyen .

Γεννημένος στο San Severino Marche στις 11 Νοεμβρίου 1996, ο Baldassarri μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Πρωταθλητής Red Bull Rookies Cup το 2011, έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 το 2013, πριν μετακομίσει στην Moto2 την επόμενη χρονιά, μια κατηγορία πολύ πιο κατάλληλη για τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

Μετά από μια σεζόν στην οποία μάθαινε, ο Baldassarri σημείωσε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία το 2015, πριν πάρει την παρθενική του νίκη το 2016. Μετά από ένα χρόνο μετάβασης, έδειξε ξανά το ταλέντο του το 2018, όταν επέστρεψε στις νίκες και τερμάτισε άλλες τέσσερις φορές στο βάθρο, τελειώνοντας τη σεζόν μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Το 2019 άνοιξε με υπέροχο τρόπο, με τρεις νίκες στη σειρά, ενώ τερμάτισε έβδομος στην τελική κατάταξη. Βρέθηκε ξανά στο βάθρο το 2020, αλλά το 2021 κάποια θέματα τον εμπόδισαν να λάμψει. Σε οκτώ σεζόν Moto2, ο Baldassarri σημείωσε συνολικά πέντε νίκες και 12 βάθρα.

Τώρα είναι η ώρα για τον 25χρονο να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια στα WorldSSP, μαζί με την ομάδα που έχει κατακτήσει τον τίτλο στις δύο από τις τρεις τελευταίες σεζόν. Η Evan Bros Yamaha είναι έτοιμη να θέσει τον στόχο ψηλά σε μια κατηγορία που έχει μεταμορφωθεί πλήρως για την επερχόμενη καμπάνια.

"Ανυπομονώ για μια νέα πρόκληση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με την Evan Bros Yamaha WorldSSP και τη Yamaha", δήλωσε ο Baldassarri. "Είμαι πολύ χαρούμενος και με κίνητρο, οπότε θα προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για να είμαι έτοιμος για το έναρξη της σεζόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους γύρω μου που με υποστήριξαν, καθώς και την ομάδα που πιστεύει σε εμένα και μου έχει δώσει αυτή την ευκαιρία. Είναι ένα έργο με πολύ επαγγελματίες ανθρώπους. Οι κύριοι στόχοι μου είναι να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, να προσαρμοστώ στην κατηγορία το συντομότερο δυνατό και να αρχίσω αμέσως να παλεύω για τις θέσεις που μετράνε. Ανυπομονώ να ανέβω στη μοτοσυκλέτα για τις δοκιμές και εγώ ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν".


"Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ολοκλήρωσα επιτέλους τη σύνθεση της ομάδας", ανέφερε ο Fabio Evangelista, διευθυντής της ομάδας. "Αφού "αποχαιρετήσαμε" τον Steven Odendaal, στον οποίο θα ήθελα να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, παλέψαμε για τον τίτλο μέχρι τον προτελευταίο γύρο και επιβεβαιώνοντας τον Peter Sebestyen, στον οποίο έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με τον Lorenzo. Πιστεύω ότι ο Lorenzo, μαζί με όλη την ομάδα, θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Έχω γνωρίσει προσωπικά τον Lorenzo τους τελευταίους μήνες, και μέρα με τη μέρα μου άρεσε όλο και περισσότερο: είμαι σίγουρος ότι χάρη στην οικογενειακή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα μας θα μπορέσει να δείξει ξανά όλες τις δυνατότητές του.Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha Motor Europe, που μας βοήθησε στην επιτυχία της επέμβασης και συγκεκριμένα τον Andrea Dosoli, με τον οποίο έχω μια φανταστική σχέση όλα αυτά τα χρόνια".

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: Ένατη Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Το Dakar είναι επικίνδυνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα