• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Repsol Honda
Για το 2022
Νέα 08/02/2022 - 17:01

Η σεζόν του 2022 ξεκινά με ανανεωμένο κίνητρο για την Repsol Honda Team. Παρά τις δυσκολίες τόσο εντός όσο και εκτός πίστας κατά τη διάρκεια του 2021, υπήρξαν απίστευτες στιγμές πανηγυρισμών τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας pole position, τριων νικών (χάρη στο Marc Marquez) και πέντε συνολικά βάθρων. Το 2021 είδε τη θριαμβευτική επιστροφή του Marc Marquez, που πήρε την νίκη στο Sachsenring 581 ημέρες μετά την τελευταία του νίκη και ο Pol Espargaro πέτυχε το καλύτερο του αποτέλεσμα σε αγώνα MotoGP (2η θέση) και κέρδισε την πρώτη του pole position με την RC213V.


Ο Marc Marquez ξεκινά το 2022 πλήρως αναρρωμένος από τη διπλωπία που τερμάτισε νωρίς την εκστρατεία του το 2021. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι τόσο αποφασισμένος να παλέψει για τον τίτλο στη δέκατη σεζόν του με την Repsol Honda Team όπως και στην πρώτη του σεζόν. Από τότε που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία το 2013, ο Marquez κατέκτησε έξι τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, κέρδισε 59 αγώνες, τερμάτισε στο βάθρο 99 φορές και κέρδισε την pole position σε 62 περιπτώσεις – όλα με την εμβληματική Repsol Honda Team. Όλα αυτά είναι αριθμοί που o #93 στοχεύει να αυξήσει το 2022.

Ο Pol Espargaro μπαίνει στη δεύτερη χρονιά του με την Repsol Honda Team μετά από μια μαθησιακή χρονιά το 2021. Η pole position στο βρετανικό Grand Prix και η επίτευξη του καλύτερου τερματισμού του στην κορυφαία κατηγορία μέχρι σήμερα με τη δεύτερη θέση στο Emilia Romagna Grand Prix ήταν αναμφισβήτητα τα κυριότερα σημεία μιας χρονιάς γεμάτης σταθερή και συνεπή πρόοδο και ανάπτυξη για τον Pol . Η συνέχιση της βελτίωσης και της μάχης μεταξύ των κορυφαίων αναβατών σε κάθε αγώνα παραμένει ο στόχος του #44 για αυτή τη νέα σεζόν, καθώς στοχεύει να φέρει περαιτέρω επιτυχία στην ομάδα της Repsol Honda.


Η Honda HRC γιορτάζει την 40η επέτειό της το 2022 και είναι μια χρονιά αλλαγών. Μαζί με ένα νέο λογότυπο, οι τετράτροχες αγωνιστικές προσπάθειες της Honda έχουν τεθεί υπό το έμβλημα του HRC. Ένα αναθεωρημένο χρώμα κοσμεί μια ανανεωμένη Repsol Honda Team RC213V του 2022 – η μοτοσυκλέτα είναι μια νέα ιδέα καθώς στοχεύουν να επιστρέψουν στη θέση τους στην κορυφή του κόσμου των αγώνων μοτοσυκλετών. Τα νέα αεροδυναμικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν το αναθεωρημένο πλαίσιο και τον αναβαθμισμένο κινητήρα για το 2022.

Το 2022 σηματοδοτεί την 28η χρονιά συνεργασίας μεταξύ της Honda και της Repsol, με τα εμβληματικά χρώματα να αποτελούν σταθερό θέαμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 1995. Με 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 452 βάθρα και 183 νίκες σε αγώνες, η Repsol Honda Team παραμένει η πιο επιτυχημένη ομάδα σε αγώνες Grand Prix και το σημείο αναφοράς στον δίτροχο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

"Δέκα σεζόν ήδη στα MotoGP  και δέκα σεζόν στην Repsol Honda Team είναι ένα όνειρο", δήλωσε ο Marc Marquez. "Εννοώ ότι είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ στα καλύτερα μου όνειρα, και μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια έχουμε πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα, οπότε σίγουρα αυτό είναι κάτι ξεχωριστό και θέλω να το απολαύσω. Ξέρω ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο για να το γιορτάσουμε σωστά! Στόχος μου φέτος είναι να προσπαθήσω και να παλέψω για το Πρωτάθλημα. Έχουμε ξεκινήσει καλά τη σεζόν ήδη στη Μαλαισία και τώρα ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτό το τεστ στη Mandalika και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας".

"Προσεγγίζω αυτή τη σεζόν με περισσότερη εμπειρία που σε τελική ανάλυση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στα MotoGP", ανέφερε ο Pol Espargaro. " Έχουμε μόλις πέντε ημέρες δοκιμών και γνωρίζοντας ήδη πώς είναι η ομάδα, πώς είναι η μοτοσυκλέτα, τι θα βρω εκεί είναι ήδη κάτι πολύ σημαντικό, πολύ μεγάλο. Ξέρετε, μέσα στη χρονιά με μια νέα μοτοσυκλέτα θα τη βελτιώσουμε και θα την κάνουμε ακόμα καλύτερη, αλλά νομίζω ότι το σημείο εκκίνησης είναι υπέροχο και νομίζω ότι από το Qatar και μετά θα νιώθουμε έτοιμοι να παλέψουμε για κάτι σπουδαίο που είναι ο δικός μας στόχος. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τώρα στην Ινδονησία".


"Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε δει κατά την τρέχουσα περίοδο κανονισμών", είπε ο Tetsuhiro Kuwata (Διευθυντής HRC). " Η ιδέα της μοτοσυκλέτας του 2022 είναι να «ξεφύγουμε από το κέλυφός μας»  για να βελτιώσουμε την απόδοση, έτσι ώστε το σύνολο της μοτοσυκλέτας να είναι εντελώς διαφορετικό από τα δύο τελευταία χρόνια. Αλλάξαμε τον κινητήρα, το πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά με αυτό το concept. Έχουμε ήδη εφαρμόσει αυτή τη νέα ιδέα από τον περασμένο χρόνο και έχουμε ήδη ελέγξει την απόδοσή της και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργεί για να βελτιώσει τα αδύναμα σημεία μας. Έτσι, αυτή η μοτοσυκλέτα του 2022 έχει περαιτέρω εξελίξεις με την ίδια κατεύθυνση. Ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος: η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά με αυτό το πρωτάθλημα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το 1-2, αυτός είναι ο στόχος μας με τους αναβάτες της Honda".

"Αντιμετωπίζουμε αυτή τη σεζόν με μεγάλη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, με όλες τις ανθρώπινες και τεχνικές δυνατότητες για να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος", ήταν τα λόγια της Ana Camps (Repsol). "Ο αγώνας για την αριστεία αποτελεί μέρος του DNA της Repsol ως εταιρείας, όπως και για τους συνεργάτες μας στο HRC. Επομένως, η χορηγία της Repsol ανταποκρίνεται σε μια σαφή απόφαση να χρησιμοποιήσουμε τον πιο απαιτητικό ανταγωνισμό ως τον καλύτερο πάγκο δοκιμών για να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας: τα καύσιμα και τα λιπαντικά μας".

"Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη σεζόν που ξεκινά και με το τι μπορεί να πετύχει ο Marc. Ακόμη και με όλα όσα ήταν καινούρια για αυτόν, ο Pol είχε εξαιρετικά αποτελέσματα όπως η pole position στο Silverstone ή το φανταστικό βάθρο στο Misano, ολοκληρώνοντας το 1-2 της Repsol Honda με τον Marc Marquez. Θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα της Repsol Honda τα καλύτερα για αυτή τη σεζόν, η οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι μια συναρπαστική σεζόν όπου η Repsol και το HRC θα συνεχίσουν να είναι δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της".

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Για να βρω τα όρια της Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση της Ducati Lenovo Team 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα