• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Για να βρω τα όρια της Aprilia
Πρέπει να κάνω όπως ο Marquez
Νέα 08/02/2022 - 18:50

Ο Maverick Viñales ολοκλήρωσε τις δοκιμές Sepang με ένα χαμόγελο στα χείλη. Τώρα το μυαλό του είναι ήδη στραμμένο στο επόμενο ραντεβού στη Μandalika. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης φοράς στην πίστα φέτος, ο Ισπανός αναβάτης έδειξε ότι ήταν συνειδητοποιημένος και σίγουρος για τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε.

"Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις απολογισμό μετά τη Sepang, αλλά τα συναισθήματα αυτής της δοκιμής ήταν θετικά", άρχισε. "Βελτιωθήκαμε πολύ σε σχέση με πέρυσι. Ο στόχος είναι να προχωρήσουμε, βήμα προς βήμα, αναζητώντας τη σωστή αυτοπεποίθηση".

Στη συνέχεια, ο Maverick ρωτήθηκε πόσο διαφορετική είναι η μέθοδος εργασίας σε σύγκριση με τη Yamaha.

"Είναι πραγματικά δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις, αφού κάθε ομάδα έχει το δικό της πλάνο εργασίας. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του νέου κινητήρα, και κάποιες αλλαγές που σχετίζονται με το στήσιμο. Η μοτοσυκλέτα και εγώ έχουμε βελτιωθεί και τα συναισθήματα είναι θετικά. Το σημαντικό είναι ότι, κάθε μέρα, έβρισκα κάτι που μου επέτρεπε να είμαι όλο και πιο ανταγωνιστικός και αποτελεσματικός".

Όσον αφορά την απόδοσή του, ο Viñales είναι ειλικρινής.

"Ακόμα δεν ξέρω ποιο είναι το όριο της μοτοσυκλέτας και πόσο πολύ μπορώ να πιέσω".

Ίσως θα μπορούσε να ακολουθήσει το στυλ του Marquez: για να προσαρμόσει τη μοτοσυκλέτα, έπεσε αμέτρητες φορές.

"Σωστά. Θα πρέπει να πέσω κι εγώ", είπε χαμογελώντας. "Το σημαντικό είναι να μην πέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Φτάσαμε εδώ στη Sepang και κάναμε εξαιρετική δουλειά με την ομάδα. Σίγουρα δεν πρέπει να σταματήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, γιατί υπάρχουν περισσότερα περιθώρια βελτίωσης. Στην πραγματικότητα, μας περιμένει ένα δύσκολο 2022, με περισσότερους από είκοσι αγώνες".

Αλλά το ηθικό του Maverick είναι υψηλό.

"Σίγουρα νιώθω ότι είμαι σε μια ομάδα που πιστεύει σε μένα. Είναι σαν μια ώθηση. Και όταν είσαι μπροστά, η αυτοπεποίθηση και ο ενθουσιασμός κάθε μεμονωμένου στοιχείου αυξάνεται περαιτέρω. Ίσως περίμενα κάτι περισσότερο στον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, αλλά η RS-GP έχει υψηλές επιδόσεις".

Επόμενο άρθρο »

Ολόκληρη η συνέντευξη του Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της Repsol Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα