• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ολόκληρη η συνέντευξη του Marc Marquez
Από την παρουσίαση της Repsol Honda
Νέα 08/02/2022 - 19:48

Πέρα από την παρουσίαση της ομάδας και των νέων μοτοσυκλετών, η παρουσίαση περιείχε και συνεντέυξεις των βασικών συντελεστών. Εδώ είναι ολόκληρη η συνέντευξη του Marc Marquez.

 

Είσαι τώρα ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες στην κορυφαία κατηγορία, αλλά εξακολουθείτε να είσαι νέος. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;


"Ναι φυσικά θα είμαι ένας από τους αναβάτες με την μεγαλύτερη εμπειρία στην κατηγορία MotoGP, αλλά είναι αλήθεια ότι είμαι ακόμα μόνο 28, 29 σύντομα. Δηλαδή, σημαίνει ότι αισθάνομαι κάποιου είδους ευθύνη αλλά στο τέλος η νέα γενιά που θέλει να φτάσει, και φτάνει, όπως εγώ στο παρελθόν, σε πολύ μικρή ηλικία στην κατηγορία MotoGP και είναι δύσκολο, αλλά είναι ο τρόπος να γίνεις επιτυχημένος στα MotoGP."

 

Άλλος ένας περίπλοκος χειμώνας για εσένα, φαίνεται σχεδόν πιο φυσιολογικός από έναν «πραγματικό» χειμώνα για τους άλλους...


"Ήταν άλλος ένας δύσκολος χειμώνας, αλλά ήταν ο τέταρτος στη σειρά χειμώνας που τραυματίζομαι και δεν μπορούσα να προπονηθώ όπως ήθελα. Αλλά ούτως ή άλλως είναι αλήθεια ότι φαίνεται ότι θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία της σεζόν με κανονικό τρόπο, δοκιμάσαμε στη Μαλαισία, μπορούμε να δοκιμάσουμε στη Mandalika και αυτό  είναι ήδη πολύ σπουδαίο. Ωστόσο, έχω έναν μήνα πριν τον πρώτο αγώνα, οπότε έχω ακόμα χρόνο να προπονηθώ ώστε να φτάσω στον πρώτο αγώνα, που είναι ο στόχος, σε καλή κατάσταση".


Μπορεί το ατύχημα που είχες τον Νοέμβριο να αλλάξει τον τρόπο που προπονείσαι;


"Στην προπόνηση όταν είμαι στο σπίτι, πάντα προσπαθώ να κρατάω το ίδιο στυλ, το ίδιο πάθος, το ίδιο πνεύμα – και ειδικά το ίδιο στυλ γιατί στο τέλος από τότε που έφτασα στα MotoGP έχω κράτησε το ίδιο στυλ προπόνησης στο γυμναστήριο, στη μοτοσυκλέτα. Φυσικά στο γυμναστήριο έχω προσαρμοστεί  λίγο στους νέους τραυματισμούς μου και στη νέα κατάσταση, ειδικά με το χέρι, και όλα αυτά τα πράγματα, αλλά ούτως ή άλλως, προσπαθούμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά. Ο τρόπος προπόνησης στο σπίτι με τα ποδήλατα, με μοτοσυκλέτα motocross, με μοτοσυκλέτες Flat Track, minibike, μοτοσυκλέτες δρόμου, εννοώ ότι θα είναι το ίδιο γιατί τελικά αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να προπονηθείς σκληρά στο σπίτι. Αν μείνεις στον καναπέ, σημαίνει μηδενικό ρίσκο αλλά δεν θα πετύχεις τον στόχο σου ο οποίος είναι να αγωνίζεσαι για το πρωτάθλημα."

 

Πώς είσαι σωματικά;

"Με τη φυσική μου κατάσταση νιώθω αρκετά, εννοώ όλο και καλύτερα. Φυσικά, Νοέμβριο και Δεκέμβρη δεν μπορούσα να προπονηθώ γιατί είχα διπλωπία και ήταν τόσο δύσκολο και απλά έκανα μικρά πράγματα στο γυμναστήριο. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά μετά τον Ιανουάριο άρχισα να νιώθω κάπως καλύτερα και κατάφερα να ξεκινήσω το ποδήλατο μερικές μέρες. Τότε ειδικά από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τώρα μπόρεσα να προπονηθώ με μοτοσυκλέτες, στο γυμναστήριο και να κάνω ποδηλασία. Είμαι όλο και καλύτερα. Η αλήθεια ότι ένα από τα βασικά σημεία για αυτή τη σεζόν του 2022 για μένα θα είναι να κρατήσω το χέρι μου καΙ ειδικά στον ώμο φρέσκο ​​γιατί εκεί τώρα νιώθω πολύ καλά, αλλά κατά τη διάρκεια των αγώνων, και ειδικά όταν έχουμε πολλούς αγώνες στη σειρά, θέλω να το διατηρήσω φρέσκο. Πέρυσι ήταν ο μεγαλύτερός μου περιορισμός, οπότε νιώθω ήδη καλύτερα από πέρυσι, αλλά θα είναι ένα από τα βασικά σημεία".


Θα σε δούμε να σώζεις πτώσεις όπως πριν;


"Αυτή τη στιγμή, στην πράξη, θα δούμε. Ακόμα βέβαια αυτός είναι ένας συμβιβασμός, η φυσική κατάσταση και η αίσθηση με την μοτοσυκλέτα. Ήδη στους τελευταίους αγώνες που αγωνίστηκα κατά τη διάρκεια του 2021 άρχισα να νιώθω αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα, ακόμα όχι τέλειο, αλλά άρχισα να είμαι όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός. Αυτός θα είναι ο στόχος το 2022, να βρω το συναίσθημα. Αν βρω το ιδιαίτερο συναίσθημα τα αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα".

Δεν μπορούσες να είσαι στη Jerez, αλλά ήσουν στη Sepang και θα είσαι στη Mandalika. Θα είναι αυτές οι δοκιμές αρκετές για να προετοιμαστείς για τον πρώτο αγώνα;

"Δεν μπόρεσα να είμαι στο τεστ Jerez, το οποίο ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ, κανονικά από αυτό το τεστ το HRC, όλοι οι κατασκευαστές, έχουν δύο μήνες να δουλέψουν στο εργοστάσιο και ήταν μια σημαντική δοκιμή αλλά ευτυχώς για μένα, μπόρεσα να δοκιμάσω ήδη τη νέα μοτοσυκλέτα στη δοκιμή του Misano και να πω τη γνώμη μου. Στη Jerez όλοι οι αναβάτες του HRC ακολούθησαν λίγο τις οδηγίες μου γιατί ήταν και ο τρόπος που ένιωθαν. Αυτό ήταν σημαντικό, για όλους τους αναβάτες της Honda να είναι συγκεντρωμένοι με τον ίδιο τρόπο και ναι, είναι σημαντική η σκληρή δουλειά στη Μαλαισία και στη Mandalika για να προετοιμαστούμε καλά, ειδικά για τους πρώτους αγώνες, για να ξεκινήσουμε με καλή βάση. Τότε, κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι αλήθεια ότι από τη μια πίστα στην άλλη, υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες και εσύ πρέπει να προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατό".

Μετά από δύο σεζόν όπου ο στόχος δεν ήταν η κατάκτηση του τίτλου, ποιος είναι ο στόχος για το 2022;

"Ο στόχος μου φέτος είναι να προσπαθήσω να παλέψω για το πρωτάθλημα. Εννοώ φυσικά ότι η περσινή χρονιά ήταν πολύ ειδική κατάσταση, φέτος ήταν επίσης μια πολύ κρίσιμη κατάσταση το χειμώνα, αλλά ευτυχώς οι γιατροί, όλοι όσοι με βοήθησαν να φτάσω στο πρώτο τεστ – ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Γιατί ξέρετε ότι ήταν μια κρίσιμη κατάσταση με τη διπλωπία και κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει αλλά, τελικά, ακολούθησα τις συμβουλές των γιατρών, και όλα πάνε καλά. Οπότε ναι, από εκείνο το σημείο ο στόχος θα είναι να δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία και να αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν".


Είσαι πιο "πεινασμένος" αυτή τη σεζόν από κάθε άλλη φορά; Οι δυσκολίες σου δίνουν περισσότερα κίνητρα?


"Φυσικά στην καριέρα ενός αθλητή, όλα μπορούν να συμβούν και μπορώ να έχω περιόδους και από τα δύο πλευρές: την καλύτερη πλευρά του αθλήματος και την χειρότερη πλευρά του αθλήματος και είναι αλήθεια ότι η χειρότερη πλευρά του αθλήματος έφτασε δύο συνεχόμενα χρόνια. Εννοώ ότι το 2020 και το 2021 ήταν δύσκολες χρονιές όπου υπέφερα πολύ, πολύ δύσκολα εκτός από τους αγώνες, πολύ δύσκολα στην προσωπική πλευρά γιατί ο αγώνας σε επηρεάζει στην προσωπική πλευρά, στη νοοτροπία σου, στον χαρακτήρα σου, στα πάντα. Αλλά ναι, τώρα νιώθω μετά από αυτόν τον τελευταίο τραυματισμό ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψω, νιώθω έτοιμος, αλλά ξέρω ότι πρέπει να κάνω τα πάντα βήμα-βήμα".

Τι γίνεται με τους ανταγωνιστές, ποιος είναι το φαβορί μέχρι στιγμής;


"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω έναν αγαπημένο ανταγωνιστή, αλλά μπορώ να πω πέντε ονόματα για παράδειγμα, αλλά δύο αναβάτες που θα είναι πολύ, πολύ γρήγοροι είναι οι Quartararo και Bagnaia. Αυτοί οι δύο αναβάτες, ήταν πολύ καλοί πέρυσι, ειδικά ο Bagnaia που τελείωσε τη σεζόν με καλό τρόπο. Πρέπει να καταλάβουμε το επίπεδο της μοτοσυκλέτας της Ducati. Εκτός από αυτό, θέλω απλώς να συγκεντρωθώ στο γκαράζ μου, στη μοτοσυκλέτα μου με την ομάδα μου και ξέρω ότι αν όλα γίνουν με σωστό τρόπο, θα έχουμε επιλογές".


Ο Pol τελείωσε καλά τη σεζόν, πώς τον βλέπεις το 2022;


"Είναι αλήθεια ότι ο ομόσταυλός μου Pol πέρυσι είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, πέτυχε μια pole position, αλλά στη συνέχεια, σε ορισμένους αγώνες ήταν πολύ μακριά από τους πρώτους. Εννοώ ότι θα είναι γρήγορος, φυσικά, είναι καλός αναβάτης και θα είναι γρήγορος. Είναι αλήθεια ότι αν η μοτοσυκλέτα βελτιωθεί λίγο, όλοι oι αναβάτες της Honda θα βελτιωθούν επίσης, αλλά ήδη στο τελευταίο μέρος της σεζόν στο Portimao ο Alex έκανε καλό αγώνα, στη Valencia ο Pol τραυματίστηκε αλλά ήταν πολύ γρήγορος στις δοκιμές. Θα είναι ενδιαφέρον να καταλάβω το επίπεδο της μοτοσυκλέτας μας και είναι αλήθεια ότι περιμένω επίσης έναν ανταγωνιστικό Pol".

Επόμενο άρθρο »

Το νέο κράνος του Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Για να βρω τα όρια της Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα