• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: H Honda επέστρεψε
Όχι μόνο με τον Marc αλλά και μαζί μου
Νέα 07/03/2022 - 16:13

Ο Pol Espargaro ισχυρίστηκε ότι η Honda «επιστρέφει» μετά από έναν εντυπωσιακό τερματισμό στο βάθρο στον αγώνα του Qatar.

Παρόλο που επέδειξε καλό ρυθμό αγώνα όλο το Σαββατοκύριακο, ο Espargaro δεν θεωρήθηκε φαβορί για τη νίκη στην πρώτο αγώνα της σεζόν.

Ωστόσο, ο Espargaro έδειξε στους πάντες την Κυριακή ότι πρέπει να τον παίρνουν στα σοβαρά καθώς οδήγησε τον αγώνα για 17 γύρους στην πολύ ανανεωμένη RC213V του 2022. 

Μια πρώτη νίκη στα MotoGP φαινόταν έτοιμη να έρθει για τον αναβάτη της Repsol Honda με περίπου εννέα γύρους να απομένουν καθώς ο Espargaro προηγούταν για σχεδόν δύο δευτερόλεπτα, αλλά ένας μαινόμενος Enea Bastianini είχε εκπληκτικό ρυθμό που στο τέλος έδωσε του την ευκαιρία να πλησιάσει τον Pol και τελικά να τον περάσει.


Απογοητευτικά για τον Espargaro, ο Ισπανός αναβάτης δεν είχε την ευκαιρία να πολεμήσει τον Bastianini για τη νίκη, καθώς έκανε λάθος αμέσως μετά το πέρασμα - εκτίμησε εσφαλμένα την ταχύτητά του στο slipstream, κάτι που τον οδήγησε σε λάθος σημείο φρεναρίσματος στην πρώτη στροφή και επέτρεψε επίσης στον Brad Binder να περάσει δεύτερος.

Όμως, παρά το λάθος, ο Espargaro είναι πεπεισμένος ότι δεν θα είχε καταφέρει να κερδίσει τον Bastianini αφού υπέφερε από το κλείδωμα του πίσω μέρους στους τελευταίους επτά γύρους.

Παρόλα αυτά, ο Espargaro πιστεύει ότι η απόδοσή του ήταν υπεραρκετή για να δηλώσει ότι αυτός και η Honda είναι εδώ για να μείνουν το 2022.

Συνοψίζοντας τον αγώνα του, ο Espargaro πρόσθεσε: "Δεν περίμενα να είμαι σε γκρουπ με πολλά άτομα με τον ίδιο ρυθμό, έτσι θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τα ελαστικά επειδή ήμασταν με μαλακό μπροστά και πίσω".

"Επίσης θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε καύσιμα, καθώς όλοι είναι στο όριο, αλλά εγώ ήμου μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αντιμετώπισα έναν διαφορετικό αγώνα από αυτόν που σχεδιάζαμε. Πίεζα το ελαστικό στο όριο του, πίεζα τον κινητήρα στο όριο του. Στο τέλος, όταν έμειναν επτά γύροι, ήξερα ότι τα ελαστικά μου θα είχαν τελειώσει".

"Άρχισα να χάνω τη δεξιά πλευρά του πίσω ελαστικού κατά την είσοδό μου στις στροφές. Μετά το μπροστινό λάστιχο άρχισε να κλειδώνει. Το στυλ οδήγησης μου βασίζεται αρκετά στο πίσω φρένο και στην είσοδο για να προσπαθήσω να διώξω λίγη πίεση από το μπροστινό ελαστικό".

"Μόλις χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το πίσω φρένο και κλείδωνε, τότε ήξερα ότι είχε τελειώσει για μένα. Ο Enea με πέρασε και έπιασα το slipstream - η ταχύτητά μου αυξήθηκε τόσο πολύ που νόμιζα ότι θα κατέληγα στην αμμοπαγίδα, αλλά μπόρεσα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα και μόνο ο Brad με πρόλαβε".

"Αλλά στο τέλος είμαι χαρούμενος γιατί αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Honda επέστρεψε, όχι μόνο με τον Marc, αλλά και μαζί μου".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Η μοτοσυκλέτα ήταν "χαμένη"

« Προηγούμενο άρθρο

Έφυγε ο Αλέξανδρος Μακράκης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα