• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Η μοτοσυκλέτα ήταν "χαμένη"
Το πρόβλημα στα ηλεκτρονικά που έβγαλε τον Αυστραλό από τον αγώνα
Νέα 07/03/2022 - 16:25

Ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά έκανε τη μοτοσυκλέτα του Jack Miller να «χαθεί» κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στο Qatar.

Ξεκινώντας από την τέταρτη θέση και σίγουρος για τον αγωνιστικό του ρυθμό, ο Miller φαινόταν έτοιμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην έναρξη της σεζόν και να ξεχάσει την περσινή απογοήτευση στον ίδιο αγώνα, στον οποίο είχε πάρει την ένατη θέση.

Όμως η συμπεριφορά της GP22 του έγινε «ξένη» από την αρχή, φτάνοντας τον στη δέκατη θέση στον 1ο γύρο και στη 16η στον 6ο γύρο, μετά τον οποίο αποσύρθηκε.

Το πρόβλημα που περιγράφεται από τον Miller, και ταιριάζει με τον όρο «χαμένος», υποδηλώνει ότι η διαχείριση του κινητήρα του Ducati δεν συγχρονίστηκε με την πραγματική του θέση στην πίστα.

Πράγματα όπως η παροχή ισχύος ρυθμίζονται στροφή προς στροφή, έτσι ώστε, για παράδειγμα, 50% άνοιγμα του γκαζιού κατά την αλλαγή κατεύθυνσης να παρέχει διαφορετικό επίπεδο ισχύος από το 50% άνοιγμα του γκαζιού στην κεντρική ευθεία.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι η μοτοσυκλέτα του Miller παρείχε «πλήρη» ισχύ ευθείας στις στροφές και στη συνέχεια μια απαλή παράδοση ισχύος στην ευθεία.

"Από την αρχή η μοτοσυκλέτα δεν ήταν φανταστική, κάτι έλειπε στα ηλεκτρονικά", εξήγησε ο Miller. "Η μοτοσυκλέτα ήταν αρκετά χαμένη, ας πούμε. Είχα 100% δύναμη σε μερικά πολύ περίεργα σημεία της πίστας, και μετά βγαίνοντας στην ευθεία, δεν είχα δύναμη".

"Έπρεπε να πάω στην τέταρτη ταχύτητα σχεδόν απευθείας από την τελευταία στροφή. Όλοι με προσπερνούσαν. Δοκίμασα ό,τι μπορούσα, άλλαξα από τον χάρτη (στη μοτοσυκλέτα) A στο B στο C, το σύστημα ενεργοποιημένο, το σύστημα απενεργοποιημένο. Προσπάθησα το καλύτερό μου, αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή, ειδικά στο πίσω μέρος της πίστας, συνέχισε να πυροδοτεί - ανάμεσα στις στροφές, θα μου έδινε μια τεράστια έκρηξη γκαζιού".

"Φυσικά το γκάζι μου είναι ανοιχτό, αλλά δεν περίμενα αυτό. Και μετά, επίσης, ο φόβος  κάθε φορά που έβγαινα από την τελευταία στροφή ότι κάποιος θα πέσει πάνω μου, επειδή είμαι στην αγωνιστική γραμμή και δεν επιταχύνω".

"Απλώς αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να πάω στα pits. Άρα, δεν ήταν μια υπέροχη μέρα. H μοτοσυκλέτα ήταν ξένη, ας πούμε. Πολύ ξένη. Είναι αυτό που είναι. Ξέρουμε το θέμα, ξέρουμε τι συνέβη. Είναι ατυχές, και ελπίζουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Ήταν ένας καλός αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: H Honda επέστρεψε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα