• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Ήταν ένας καλός αγώνας
Δεν ένιωσα πόνο και αυτό είναι σημαντικό
Νέα 07/03/2022 - 19:42

 

Δεν βλέπουμε συχνά κάποιον άλλο αναβάτη της Honda να βρίσκεται μπροστά από τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez.

Αλλά αφού έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, ο Marquez προσπεράστηκε αμέσως από τον ομόσταυλό του, Pol Espargaro. Ο Marquez προσπάθησε να ξαναπεράσει τον #44 στην αρχή του 2ου γύρου, αλλά βγήκε εκτός γραμμής, η πρώτη από πολλές τέτοιες στιγμές, και δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει ξανά τον Espargaro.

Ενώ ο Espargaro συνέχισε να προηγείται μέχρι τον 17ο γύρο, προτού προσπεραστεί από τον Enea Bastianini και τον Brad Binder, ο Marquez  βρέθηκε πιο πίσω, στην πέμπτη θέση.

"Όλο το Σαββατοκύριακο ο Pol οδηγούσε λίγο καλύτερα από μένα", είπε ο Marquez. "Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να κάνει τους χρόνους του ήταν λίγο πιο εύκολος. Φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσει καλύτερα τη μοτοσυκλέτα στην είσοδο της στροφής και χρησιμοποιεί πολύ το πίσω φρένο, ακόμα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τόσο πολύ το πίσω φρένο, γιατί αν το κάνω, χάνω το πίσω μέρος".


"Αλλά ούτως ή άλλως, αφού πήρε αυτή την (καινούργια) μοτοσυκλέτα, οδηγεί πολύ καλά. Στη Μαλαισία, στη Mandalika, εδώ. Και είναι καλό να έχουμε ένα καλό σημείο αναφοράς μέσα στα pits. Είμαστε στον πρώτο αγώνα, πρέπει να καταλάβουμε τώρα τι έκανε καλύτερα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οδηγούσε με πολύ καλό τρόπο σήμερα".

Ενώ η τεχνική πλευρά της ριζικά αναθεωρημένης RC213V δεν έχει ακόμη γίνει πλήρως κατανοητή, η φυσική κατάσταση του Marquez δεν ήταν ένας αρνητικός παράγοντας.

 

"Η απόσταση του αγώνα ήταν ένα από τα ερωτηματικά μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση, φυσικά νιώθω κουρασμένος όπως όλοι, αλλά δεν ένιωσα πόνο, οπότε αυτό ήταν ήδη πολύ σημαντικό", είπε.

 

"Σήμερα, υπήρχαν τέσσερις αναβάτες πιο γρήγοροι από εμάς. Ήμουν αισιόδοξος πριν από τον αγώνα, σκεφτόμουν ότι ο αγώνας θα είναι λίγο αργός, αλλά ήταν ένας πραγματικά γρήγορος αγώνας. Ο ρυθμός ήταν απίστευτος και δεν είχα την ταχύτητα".

Έχοντας εκμεταλλευτεί τις επιδόσεις στο φρενάρισμα και στην είσοδο στις στροφές σε προηγούμενες Honda, η αλλαγή στο πίσω κράτημα για το 2022 σημαίνει ότι ο Marquez πρέπει τώρα να προσαρμοστεί σε ένα «ελαφρύτερο» μπροστινό μέρος.

"Δυσκολευόμουν ιδιαίτερα να έχω αυτοπεποίθηση με το μπροστινό ελαστικό. Αλλά ήταν κάτι που γνωρίζαμε ήδη πριν από τον αγώνα", είπε ο Marquez.

"Για αυτόν τον λόγο, στο ζέσταμα, δοκίμασα το μεσαίο μπροστινό, αλλά είχα μια μικρή πτώση και μετά προτίμησα να πάω με ένα ελαστικό που ξέρω, το μαλακό στο μπροστινό μέρος, γιατί έτσι είχα τις προειδοποιήσεις".

"Πίεσα, έδωσα το 100% μου, αλλά μετά όταν είδα ότι δεν μπορούσα να πάω πιο γρήγορα και είχα μερικές στιγμές, τα παράτησα, τερμάτισα πέμπτος, τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Ένας σταθερός αγώνας, όχι ο καλύτερος, αλλά καλός αγώνας".

Η Κυριακή ήταν ο πρώτος αγώνας MotoGP του Marquez στο Qatar από το 2019. Ο αγώνας του 2020 ακυρώθηκε λόγω περιορισμών Covid, ενώ ο Ισπανός έχασε τους αγώνες του 2021 λόγω επιπλοκών με τον τραυματισμό του στο δεξί χέρι.

Επόμενο άρθρο »

Ο Enea Bastianini ανέβασε τη Ducati στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

« Προηγούμενο άρθρο

Miller: Η μοτοσυκλέτα ήταν "χαμένη"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα