• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Ήμουν συντηρητικός στο Qatar
Αν δεν πάρεις ρίσκα τερματίζεις 10ος
Νέα 11/03/2022 - 12:56

Πίσω στο σπίτι μετά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar, τον οποίο τερμάτισε στην 5η θέση, ο Marc Marquez ήταν ο πρωταγωνιστής μιας συνάντησης με δημοσιογράφους που διοργάνωσε η χορηγός του, Estrella Galicia. Μια ευκαιρία να γίνει ένας απολογισμός μετά την εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής σεζόν και πριν την επόμενη εβδομάδα που θα βρεθούν στην Mandalika.

"Όπως είδαμε στο Qatar, η συνέπεια θα είναι πολύ σημαντική", εξήγησε ο αναβάτης της Honda, όπως αναφέρει η Marca. "Tερμάτισα 5ος και πάντα θέλω περισσότερα, μέχρι να κερδίσεις δεν σταματάς".

Ο Marc ξεκίνησε με στόχο να ξαναγίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αν τα καταφέρει  θα φτάσει τους εννέα Παγκόσμιους  Τίτλους.

"Δεν αντιμετωπίζω την πρόκληση νομίζοντας ότι θα είναι ο ένατος τίτλος, αλλά αντίθετα ένας νέος τίτλος, τον οποίο θα κέρδιζα ξανά. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει φέτος, αλλά, αν μπορώ, θα ήθελα να κερδίσω αυτή τη σεζόν. Δεν κρύβω τι θέλω να πετύχω. Σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν αλλαγές γενεών, υπάρχουν αναβάτες που γνωρίζω περισσότερο, όπως ο Pol και άλλοι λιγότερο, όπως ο Bastianini. Όσοι ξεκίνησαν ως φαβορί στο Qatar, δεν τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα. Στόχος είναι να παίρνουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα για να είμαστε έτοιμοι".

Ο Marquez ξέρει ότι δεν χρειάζεται να κάνει πράγματα βιαστικά μετά από όλα όσα έχει περάσει.

"Πέρυσι επέστρεψα στο Portimao και δεν ήμουν καν στην πρώτη δεκάδα, μετά κατέληξα να κερδίσω δύο αγώνες στη σειρά. Αλλάζουν πολλά σε ένα χρόνο, γι 'αυτό πρέπει να κάνεις υπομονή. Ακόμα δεν έχω τη σωστή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα, δεν είμαι ακόμα σε αυτή την ειδική κατάσταση για να κερδίσω έναν αγώνα. Πρέπει να πάρουμε βαθμούς και θα δούμε πόσο μακριά θα μας πάει η υπομονή. Όλα εξαρτώνται από την προσέγγιση με την οποία αντιμετωπίζεις το Σαββατοκύριακο". 


"Στο Qatar είχα μια συντηρητική στρατηγική, με έναν καλό αγώνα θα μπορούσα να ήμουν τρίτος ή δεύτερος, αλλά ο ρυθμός μου ήταν για την πέμπτη θέση. Είναι καλύτερο να έχω 11 βαθμούς παρά να πέσω, γι' αυτό επέλεξα το μαλακό ελαστικό. Μου έδωσε περισσότερες ευκαιρίες να τελειώσω τον αγώνα".


"Δεν αρκεί να κάνεις κάθε αγώνα όπως στο Qatar, δεν μπορείς να πας έτσι σε όλο το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίσεις αγώνες. Στο Qatar είχα μερικές τρομακτικές στιγμές, πρέπει να πάρεις ρίσκα.  Στα MotoGP, τώρα, αν είσαι συντηρητικός, τερματίζεις δέκατος, αν ρισκάρεις, πέμπτος. Όταν μπω στο αεροπλάνο για Ινδονησία, θα σκεφτώ για την νίκη".

Και επίσης πρέπει να γνωρίσει καλύτερα τη νέα Honda…

"Αυτή τη στιγμή είναι όλα καινούργια. Η μοτοσυκλέτα έχει δυνατότητες, διαφορετικά δεν θα ξεκινούσαμε από την πρώτη σειρά. Πρέπει να τη φέρω στα μέτρα μου. Στο Qatar έκανα αυτό που μπορεί να οριστεί ως η πρώτη μου προσομοίωση αγώνα. 22 γύροι στη σειρά, σε δοκιμές δεν είχα κάνει περισσότερους από 10. Για την Ινδονησία είδαμε ποιό δρόμο πρέπει να πάρουμε, δεν θα υπάρξουν νέα εξαρτήματα, αλλά θα ψάξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε".
"Κάνοντας το πριν από τον πρώτο αγώνα ήταν σαν να πυροβολείς τυφλά. Είναι πιο προβλέψιμη μοτοσυκλέτα όσον αφορά το τι μπορεί να κάνει το μπροστινό μέρος, σου δίνει περισσότερες προειδοποιήσεις, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματική σε αυτόν τον τομέα από ότι εγώ. Οι πτώσεις έρχονται αν ρισκάρεις, μια υπάκουη, εύκολη και γρήγορη μοτοσυκλέτα είναι δύσκολο να βρεθεί".

Ο Marquez σχολίασε και το βάθρο του ομόσταυλού του, Espargarò.

"Πάντα είχα δυνατούς ομόσταυλους στη Honda. Ο Dani Pedrosa, ο Jorge Lorenzo ή ο αδερφός μου Alex, με τον οποίο δεν έχω τρέξει πολύ συχνά, αλλά που κατέληξαν στο βάθρο - είπε - η Honda θέλει πάντα δύο δυνατούς αναβάτες. Με τον Pedrosa και Lorenzo ήμουν στα καλύτερά μου, τώρα αναρρώνω. Ο Pol έχει προσαρμοστεί καλά, είναι γρήγορος. Εντάξει, ένας υγιής ανταγωνισμός στο γκαράζ σου επιτρέπει να συνεχίσεις να μεγαλώνεις. Με τον Pedrosa παλέψαμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Lorenzo είχε υπογράψει για να αγωνιστεί για τον τίτλο, αλλά, λόγω της κατάστασής του, δεν μπορούσε. Ο Alex ήταν rookie και αντικατέστησε τον Jorge. Δεν μπορούσες να ζητήσεις περισσότερα. Ο Pol ήρθε για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φυσικά τον βλέπω να παλεύει για να το κάνει".

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Ήμουν κοντά στο 100%

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Δεν κάναμε επανάσταση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα